OKRUGLI STOL NA TEMU PROGNOZIRANJA ZANIMANJA I VJEŠTINA POTREBNIH NA TRŽIŠTU RADA

OKRUGLI STOL NA TEMU PROGNOZIRANJA ZANIMANJA I VJEŠTINA POTREBNIH NA TRŽIŠTU RADA

U okviru projekta Skills Forecasting REDEA će 29. listopada 2014. organizirati okrugli stol pod nazivom Prognoziranje zanimanja & vještina potrebnih na tržištu rada s ciljem usklađivanja obrazovanja i potreba na tržištu rada. Okrugli stol će se održati u sklopu 7. Sajma poslova, kojeg tradicionalno organizira Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Čakovec.

Nakon provedenog istraživanja poslodavaca i prikupljenih ostalih relevantnih podataka, uspostavljen je sustav za prognoziranje vještina potrebnih na tržištu rada. Ovom prilikom će taj sustav biti prezentiran kako poslodavcima tako i ostalim zainteresiranim dionicima na tržištu rada, kao novi alat za svakodnevnu primjenu u pripremi razvojnih dokumenata, projekata, planiranja upisnih kvota i obrazovnih programa.

Ono što u provedbi projekta Skills forecasting još slijedi, a smatramo da bi moglo biti zanimljivo široj javnosti, jest transnacionalna konferencija koja će se održati 26. studenog u prostorima Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje, a čiji gosti predavači će biti stručnjaci tržišta rada iz Austrije, Slovenije i Hrvatske. Međunarodni stručnjaci će tom prilikom razmijeniti najbolje prakse te nastojati ojačati svijest ključnih dionika na tržištu rada o važnosti planiranja ljudskih resursa i razvoja vještina, kao preduvjeta za održivi razvoj.skills logo