ODRŽANO PREDAVANJE “USUSRET EU FONDOVIMA”

ODRŽANO PREDAVANJE “USUSRET EU FONDOVIMA”

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s Regionalnom razvojnom agencijom Međimurje REDEA d.o.o.  organiziralo je predavanje  „Ususret EU fondovima“ za djelatnike JRLS-ova, institucija, organizacija civilnog društva, obrazovnih institucija,  i gospodarstvenike – jednom riječju, za sve zainteresirane i potencijalne prijavitelje i korisnike projekata financiranih iz EU fondova.

 

Stručnjaci Ministarstva upoznali su sudionike s ključnim razlikama između dosadašnjih EU fondova koji su bili dostupni Hrvatskoj i tzv. post-pristupnih fondova, s naglaskom na programe kohezijske politike, koji se odnosi na regije s BDP-om manjim od 75 % prosjeka EU, u što ulazi i Hrvatska. Također, bilo je govora i o budućim programima Teritorijalne suradnje, u koji se osim prekograničnih programa, u kojima je Međimurska županija istaknuta kao jedna od najboljih u privlačenju sredstava, ubrajaju i brojni programi u kojima ćemo u ravnopravnom i partnerskom odnosu moći surađivati sa svim zemljama EU.

 

Britanski konzultant g. Richard Harding predstavio je Tematske ciljeve EU za razdoblje 2014. – 2020., te brojnim primjerima potaknuo sudionike seminara na raspravu i osmišljavanje projekata za buduće programsko razdoblje.

 

Prezentacije s predavanja:

1._Prezentacija_-_uvod.pdf

2._Welcome_to_eu-Cakovec.pdf

3._What_can_be_financed_by_EUfunds_2014-2020_-hr.pdf

4._Territorial_development_options_hr.pdf

5._What_should_we_be_doing_now_.pdf

 

IMG_9303

 

IMG_9312

 

IMG_9314