ODRŽANE DVIJE RADIONICE U OKVIRU ”DEPACT” PROJEKTA

ODRŽANE DVIJE RADIONICE U OKVIRU ”DEPACT” PROJEKTA

U okviru projekta „DEPACT“ (Development Pact) kojeg vodi Regionalna razvojna agencija Mura iz Murske Sobote, a partneri su joj REDEA i HZZ Podružnica Čakovec, održane su još dvije radionice na kojima su sudjelovali i poduzetnici iz Međimurja.

 

Radionica ”Zlato pustinjskih kraljeva”, održana 19. rujna, četverosatna je simulacija poslovnog života u kojoj je cilj prikupiti što je moguće više zlata u pustinji drevnih egipatskih kraljeva. Iako djeluje banalno, simulacija nije nimalo jednostavna, što govori i činjenica da je pustinju ”preživjelo” samo 3 od 5 timova, koliko ih je u simulaciji sudjelovalo. Kako bi uopće završio simulaciju, tim mora u ograničenom vremenu primijeniti cijeli spektar znanja i vještina kao što su grupno odlučivanje, strateško i operativno planiranje, planiranje resursa, upravljanje financijama, upravljanje zalihama, analiza okruženja, poslovna inteligencija i druge. Tim hrvatskih sudionika odabrao je najbolju strategiju i kroz kvalitetan timski rad ostvario pobjedu, za što je nagrađen knjigama poslovne tematike. Nakon završetka simulacije uslijedila je analiza rezultata uz istovremeno davanje korisnih savjeta primjenjivih u svakodnevnom poslovnom životu.

 

Druga je radionica održana 25. rujna pod nazivom „Postanite odličan prodavač“. Prvi dio radionice bio je teorijski orijentiran te je donio odgovor na pitanje što je sve potrebno za uspješnu poslovnu komunikaciju, pri čemu je naglasak stavljen na neverbalnu komunikaciju kao sastavnicu koja se često zapostavlja, a zapravo je od ključne važnosti. U drugom dijelu radionice sudionici su podijeljeni u 4 grupe od kojih je svaka razradila jednu od 4 ključne faze prodajnog procesa: ispitivanje tržišta, detektiranje potreba kupca kroz strukturirani intervju, nalaženje rješenja, odnosno odgovora na specifične potrebe kupca te zaključivanje ugovora i rješavanje reklamacija. Od ukupno 23 sudionika, gotovo trećina ih je bila iz Međimurja, a svi su izrazili zadovoljstvo sudjelovanjem na radionici te su je ocijenili veoma korisnom.

 

Nažalost, za preostale dvije radionice više nema slobodnih mjesta, no zainteresirani najvjerojatnije neće morati dugo čekati iduću priliku jer će REDEA u okviru projekata koji slijede također organizirati nekoliko radionica za poduzetnike. Sve informacije bit će dostupne na internetskoj stranici www.redea.hr.