ODRŽANA PRVA POLJOPRIVREDNA KONFERENCIJA U MEĐIMURJU

ODRŽANA PRVA POLJOPRIVREDNA KONFERENCIJA U MEĐIMURJU

Prva poljoprivredna konferencija u Međimurju pod nazivom “Upravljanje znanjem u poljoprivredi”, održana je 3. ožujka 2016. godine u Čakovcu u organizaciji Regionalne razvojne agencije Međimurje REDEA d.o.o. te partnera Međimurske županije, Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje, Poljoprivredne savjetodavne službe i Gospodarske škole Čakovec.

Na konferenciji je sudjelovalo oko 100 predstavnika poljoprivrednih proizvođača, županijskih službi i institucija. Sudionici su imali priliku čuti zanimljive i aktualne teme koje se odnose na nove načine  plasmana poljoprivredno-prehrambenih proizvoda, na njihovu certifikaciju, primjenu  novih komunikacijskih alata i bespilotnih letjelica u poljoprivredi te temu vezanu za poljoprivrednike  u poreznom sustavu. U drugom dijelu konferencije održala se zanimljiva panel diskusija na temu “Mogućnosti uspostave suradnje među dionicima poljoprivredno – prehrambenog sektora” na kojoj su g. Marin Kukoč iz Ministarstva poljoprivrede, g. Milorad Šubić iz Savjetodavne službe, g. Renato Vinko ravnatelj Gospodarske škole Čakovec i g. Mario Čeh ispred OPG-a Čeh diskutirali o uspostavi operativnih skupina, proizvođačkih grupa i organizacija, o problemu povezivanja poljoprivrednika i problematike vezane za starosnu i obrazovnu strukturu poljoprivrednika u Međimurju.

Temeljem analize evaluacijskih listova ispunjenih od strane sudionika konferencije zaključeno je da je konferencija bila više nego svrsishodna te da je želja poljoprivrednika da se takvih događanja organizira što više.

Ovim putem zahvaljujemo našim predavačima, sudionicima panel diskusije, predstavnicima institucija koje su odlučile pružiti podršku u organizaciji ove konferencije te svim poljoprivrednim proizvođačima koji su se odazvali konferenciji. Veliko hvala i donatorima koji su ustupili na degustaciju svoje domaće poljoprivredne proizvode, a to su OPG Krnjak, OPG Siladi, OPG Hažić i Čakovečki mlinovi.

poljoprivredna_konferencija_helga_dujmovic poljoprivredna_konferencija_panel poljoprivredna_konferencija_panel_2 poljoprivredna_konferencija_publika_1 poljoprivredna_konferencija_publika_2 poljoprivredna_konferencija_sandra poljoprivredna_konferencija_subic