ODRŽANA STRUČNA KONFERENCIJA “NAŠA OČEKIVANJA OD EU”

ODRŽANA STRUČNA KONFERENCIJA “NAŠA OČEKIVANJA OD EU”

U Varaždinu je u petak 17.lipnja u sklopu projekta “Sretna djetelina s četiri lista” održana stručna konferencija pod nazivom: „Naša očekivanja od Europske unije“. Cilj ovog projekta je stvaranje pozitivnog ozračja među građanima regija radi proširenja EU na zemlje jugoistočne Europe, a naglasak je stavljen na različitosti Europe, regionalne identitete, dosadašnja iskustva zemalja članica nakon proširenja, kao i očekivanja budućih članica. U projekt su uključeni partneri iz Austrije, Mađarske, Slovenije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Na konferenciji su sudjelovali ugledni gosti i stručnjaci koji su kroz raspravu pokušali predstaviti što Hrvatsku očekuje nakon pristupanja u EU, te kako se što bolje pripremiti za prilike ali i izazove koji nas očekuju nakon što postanemo ravnopravna članica.

Predsjednica Nacionalnog odbora za praćenje pregovora sa Europskom Unijom, gospođa Vesna Pusić, istaknula je kako je sada najvažnije informirati javnost kako bi se podigla svijest građana o tome koje su to koristi koje nosi ulazak u EU. Također je važno educirati ljude i poduzetnike da bi spremni dočekali strukturne fondove i na što bolji način iskoristili izvore financiranja koje nudi EU, naglasila je u nastavku gospođa Pusić.