ODRŽANA RADIONICA „KORIŠTENJE NOVIH TEHNOLOGIJA U TURIZMU“

ODRŽANA RADIONICA „KORIŠTENJE NOVIH TEHNOLOGIJA U TURIZMU“

U ponedjeljak 29. travnja 2013. g. u Toplicama Spa & Sport Resort Sveti Martin održana je radionica na temu Korištenje novih tehnologija u turizmu. Radionica je organizirana u sklopu projekta Grow Mobile kojeg, uz njemačke i bugarske partnere, provodi Regionalna razvojna agencija Međimurje REDEA d.o.o. Na radionici su, osim projektnih partnera, bili prisutni i  pružatelji usluga u turizmu s područja Međimurske županije. Sudionicima su prezentirani dosadašnji primjeri korištenja novih tehnologija u turizmu na području Međimurske županije  te mogućnosti njihovog korištenja od strane krajnjih korisnika. Ujedno, predstavljene su i aktivnosti koje se trenutno provode u sklopu projekta. Jedna od  aktivnosti na projektu je prikupljanje podataka o cjelokupnoj turističkoj ponudi, turističkim resursima i atrakcijama s područja naše županije. Prikupljeni podaci s terena integrirat će se u bazu podataka koja je temelj za budući interaktivni portal radnog naziva „Visit Međimurje“, među prvima ovakve vrste u Hrvatskoj, ali sa širokom primjenom diljem svijeta. Putem web portala prikazivat će se aktualna ponuda i događaji te pripremljeni turistički paketi s mogućnošću rezervacije odabranog sadržaja od strane korisnika. Portal će biti prilagođen krajnjim korisnicima, s primjenom podataka iz centralnog sustava (baze). Svi podaci bit će geotagirani (povezani sa zemljopisnom lokacijom) te uvršteni u detaljnu interaktivnu kartu. Idejno rješenje portala predstavljeno je i sudionicima radionice te je naišlo na izrazito dobar prijem i dobilo iznimno pozitivne komentare.


Na kraju radionice svi pružatelji usluga u ugostiteljstvu i turizmu s područja Međimurja pozvani su da se sa svojom ponudom i uslugama uključe u bazu (a time i na portal).


O projektu Grow Mobile


Projekt je financiran iz CIP Programa (okvirni program za konkurentnost i inovacije). Ukupna vrijednost projekta iznosi 529.845,41 €, od toga se na REDEA-u odnosi 107.807,92 €. Projekt traje 24 mjeseca (od ožujka 2012. do ožujka 2014.). Osim REDEA-e partneri na projektu su: Razvojna agencija Aufbauwerk Region Leipzig – Njemačka, tvrtka INI-Novation – Njemačka,  regionalna uprava iz Kyustendila- Bugarska, te Općina Varna – Bugarska. Putem projekta postavit će se okvir za implementaciju sustava za destinacijski menadžment,  povezat će se turistički i IT sektor, unaprijediti turistička ponuda, promovirati korištenja novih tehnologije te turizam i županija u cijelosti.

DSC03706