ODRŽANA PRVA SMOTRA ISTRAŽIVAČKIH RADOVA UČENIKA MEĐIMURSKE ŽUPANIJE

ODRŽANA PRVA SMOTRA ISTRAŽIVAČKIH RADOVA UČENIKA MEĐIMURSKE ŽUPANIJE

 

U dvorani Osnovne škole Prelog 16. ožujka 2013. održana je prva smotra istraživačkih radova učenika Međimurja. Preko 40 učenika osnovnih i srednjih škola sudjelovalo je s 23 rada.


Smotru su na početku pozdravili Matija Posavec, zamjenik župana Međimurske županije, Bianka Logožar, voditeljica Odjela za razvoj ljudskih potencijala pri Regionalnoj razvojnoj agenciji Međimurje, Nina Lesinger, ravnateljica Osnovne škole Prelog, Tomislav Gregur, ravnatelj Srednje škole Prelog, te Dragutin Glavina, gradonačelnik Preloga.


Osim što je dvadesetak znanstvenika iz čitave Hrvatske sudjelovalo u recenziji pisanog dijela radova, na samoj smotri radove je ocjenjivalo i povjerenstvo u sastavu:

 

U pauzi tokom smotre publiku je zabavljala prezentacija Fizike ekspres, a doc.dr.sc. Tomislav Portada i Tino Klačić predstavili su istraživački rad učenika zagrebačke V. gimnazije koji je prošle godine rezultirao znanstvenim publikacijama. Učesnici smotre dobili su i informacije o projektu Ljetna škola znanosti kojeg organizira Društvo za edukaciju van okvira.


Na kraju smotre nagrađeni su i najbolji radovi prema kategorijama najbolje prezentirani rad, najsadržajniji rad, dodijeljena je nagrada za multidisciplinarnost, nagrada za istraživački rad godine, za najinteresantniji rad po izboru publike te nagrada za rad koji se najviše istaknuo. Neki od nagrađenih radova dobit će priliku prezentirati se i na smotri u Sloveniji, a autorica rada koji se najviše istaknuo, Đesika Kolarić, kao nagradu je dobila sudjelovanje na Međunarodnoj ljetnoj školi u Petnici.


Više informacija o nagrađenim radovima i njihovima autorima i mentorima dostupno je OVDJE 

 

smotra_istraivakih_radova