ODRŽANA PREZENTACIJA O PROCESU PRISTUPNIH PREGOVORA RH U PODRUČJU POLJOPRIVREDE

ODRŽANA PREZENTACIJA O PROCESU PRISTUPNIH PREGOVORA RH U PODRUČJU POLJOPRIVREDE

Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja u suradnji sa Hrvatskim zavodom za poljoprivrednu savjetodavnu službu je, 20. svibnja u Zagrebu, organiziralo skup na temu pristupnih pregovora Republike Hrvatske o poglavlju 11. poljoprivreda i ruralni razvitak na koji su se odazvali predstavnici Regionalne razvojne agencije Međimurje, Odsjeka HZPSS-a, te 30-ak poljoprivrednika iz Međimurske županije. Skup je održan u okviru informativne kampanje, koja obuhvaća održavanje ukupno pet skupova u cijeloj Republici Hrvatskoj, s ciljem informiranja poljoprivrednika, ali i svih zainteresiranih strana. Pomoćnik ministra i voditelj radne skupine za poglavlje poljoprivreda i ruralni razvitak mr.sc. Miroslav Božić zajedno sa stručnjacima Ministarstva, gospođom Anitom Sever-Koren i g. Ramgaj Gezimom, predstavili su najznačajnije aktivnosti koje Ministarstvo i Vlada Republike Hrvatske poduzimaju vezano za pristupne pregovore u poljoprivredi.  

Na svim dosadašnjim skupovima održanim u Osijeku, Rijeci, Splitu i Bjelovaru nakon uvodnih prezentacija, tematski podijeljenih na pristupne pregovore, Zajedničku poljoprivrednu politiku EU i pripreme RH za članstvo u EU, održane su rasprave na kojima su svi sudionici imali priliku aktivno sudjelovati.

Informacije prikupljene tijekom rasprava i putem upitnika ispunjenih od strane poljoprivrednika poslužit će kao jedna od smjernica prilikom definiranja prioriteta u okviru pregovaračke pozicije za poglavlje 11. u pregovorima Republike Hrvatske za članstvo u Europskoj uniji.