ODRŽANA PREZENTACIJA EBRD TAM BAS PROGRAMA ZA ŽENE PODUZETNICE

ODRŽANA PREZENTACIJA EBRD TAM BAS PROGRAMA ZA ŽENE PODUZETNICE

U Županijskoj gospodarskoj komori Bjelovar, u utorak 06. studenoga održana je prezentacija subvencioniranja savjetodavnih usluga za žene poduzetnice odnosno „Programa za žene poduzetnice u Hrvatskoj“ Europske banke za obnovu i razvoj.

Renata Osrečki, voditeljica nacionalnog BAS programa EBRD-a i suradnica Višnja Mrakovčić Supek upoznale su prisutne s komponentama programa, definicijom potencijalnih korisnica programa te postupcima prijave i odobravanja potpora.

Ciljevi EBRD TAM BAS PROGRAMA ( TurnAround Management & Business Advisory Services) su:

1)         Pomaganje mikro, malim i srednjim hrvatskim poduzećima u korištenju najboljih hrvatskih i inozemnih konzultanata te financijska potpora takvim savjetodavnim i konzultantskim aktivnostima.

2)         Potpora razvitka hrvatskih konzultanata i onih hrvatskih ustanova koje podupiru razvoj malih i srednjih poduzeća.

BAS je EBRD –ov program koji se temelji na donacijama, a cilj mu je razvoj malog i srednjeg poduzetništva u Hrvatskoj kroz subvencioniranje savjetodavnih usluga.

BAS omogućava mikro, malim i srednjim tvrtkama lakši pristup širokom spektru lokalnih savjetodavnih usluga kroz proces sufinanciranja istih. Subvencije BAS programa variraju od 25% do 90% ukupne neto cijene projekta, ovisno o sjedištu i veličini tvrtke, tipu savjetodavne usluge i očekivanom tranzicijskom učinku pri čemu je maksimalan iznos subvencije 10.000 EUR.

Ciljna skupina za dodjelu sredstava iz „Programa za žene poduzetnice u Hrvatskoj“ su mikro, male i srednje tvrtke u većinskom privatnome i većinskom hrvatskom vlasništvu, u većinskom ženskom vlasništvu, u kojima je žena direktorica, koje pozitivno posluju ali i novoosnovane tvrtke.

EBRD BAS je u Hrvatskoj u 11 godina djelovanja dodijelio 471 subvenciju hrvatskim malim i srednjim tvrtkama.

 

Kontakt za dodatne informacije: deiurir@ebrd.com i supekv@ebrd.com.