ODRŽANA 3. RADIONICA U SKLOPU IZRADE RAZVOJNE STRATEGIJE MEĐIMURSKE ŽUPANIJE DO 2020.

ODRŽANA 3. RADIONICA U SKLOPU IZRADE RAZVOJNE STRATEGIJE MEĐIMURSKE ŽUPANIJE DO 2020.

IMG 0270

IMG 0270U prostorijama Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje u Čakovcu, 3. prosinca 2014. održana je treća radionica u sklopu izrade Razvojne strategije Međimurske županije do 2020.

Na radionici je sudjelovalo 50-ak dionika iz različitih područja djelovanja (jedinice lokalne i regionalne samouprave, javne institucije i poduzeća, kulturno-umjetničke udruge, organizacije civilnog društva, obrazovne i zdravstvene institucije, privatni poduzetnici, fizičke osobe), koji su raspoređeni u četiri radne skupine, a koje su moderirali predstavnici REDEA-e:

1.    Konkurentnost gospodarstva (Jako Horvat, voditelj Odjela za razvoj gospodarstva)
2.    Ruralni razvoj (Mihaela Pancer Zadravec, voditeljica Odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj)
3.    Društvene djelatnosti i civilno društvo (Petra Pavičić, voditeljica Odjela za razvoj ljudskih potencijala)
4.    Okoliš, prostor i infrastruktura (Ana Kralj, voditeljica Odjela za strateško planiranje)

Cilj svake radne skupine bio je definirati za svaki od postavljenih prioriteta nositelje, sadržaj mjere i pokazatelje. Moderatori svake grupe napomenuli su  da odlukom Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, aktualna Razvojna strategija Međimurske županije 2011.-2013. vrijedi do kraja 2015. godine. Ujedno, županijska razvojna strategija morat će biti usklađena sa Strategijom regionalnog razvoja Republike Hrvatske koja će biti izrađena do kraja 2015. godine. Moderatori su se osvrnuli i na online glasanje vezano uz prijedloge vizije Međimurske županije do 2020. koje je pokazalo kako 47%  glasača želi da dosadašnja vizija iz Razvojne strategije Međimurske županije 2011.-2013. ostane i kao vizija Razvojne strategije Međimurske županije do 2020. Radni materijali proizašli iz 3. radionice uobličit će se te poslati ponovo svim članovima radnih skupina na dodatno komentiranje.

Sljedeća radionica za izradu Županijske razvojne strategije održat će se u prvoj polovici 2015., na kojoj će sudionici raspravljati o prvom nacrtu razvojne strategije.

 

Više fotografija s radionice dostupno je na našoj Facebook stranici.