ODRŽAN SEMINAR „MARKETINŠKO PLANIRANJE I ODNOSI S KLIJENTIMA“ U OKVIRU PROJEKTA IMPER

ODRŽAN SEMINAR „MARKETINŠKO PLANIRANJE I ODNOSI S KLIJENTIMA“ U OKVIRU PROJEKTA IMPER

Projekt „IMPER –Poboljšanje gospodarskih veza Međimurja i Pomurja“ provodi REDEA u suradnji sa Regionalnom razvojnom agencijom Mura iz Murske Sobote, a financiran je u okviru EU programa prekogranične suradnje Interreg IIIA. Projektom se želi poboljšati suradnja međimurskih i slovenskih poduzetnika te poboljšati marketinški pristup poslovanju poduzetnika uključenih u projekt. U projekt je uključeno 15 poduzetnika iz Međimurja i 5 iz Pomurja. Da bi se ostvarili ciljevi projekta angažirana je marketinška kuća Filaks d.o.o. koja poduzetnicima pruža konzultantske usluge. Prvi krug konzultacija obavljen je u drugoj polovici travnja i početkom svibnja, a tijekom njega izvršena je inicijalna analiza stanja marketinške funkcije poduzeća uključenih u projekt. Na temelju prikupljenih informacija i dodatnih pitanja marketinški će ekspert dati smjernice za poboljšanje ove funkcije i ukupnog poslovanja koje će detaljnije biti razrađene i prezentirane u okviru slijedećih sastanaka.
 
Edukacija poduzetnika je također jedan od ciljeva projekta IMPER. Kako bi se ostvario ovaj cilj u ponedjeljak 19. svibnja u Scheierovoj zgradi u Čakovcu održan je prvi od seminara u okviru projekta IMPER sa temom marketinškog planiranja i odnosa s kupcima. Ova područja marketinga uočena su kao ključna u prvom krugu sastanaka s poduzetnicima. Seminaru je prisustvovalo 40 poduzetnika iz Međimurja i Pomurja, među kojima i sudionici u projektu. Predavačica Elvira Mlivić Budeš je u 4 sata seminara kroz predavanja, vježbe i interakciju s polaznicima približila suvremene trendove i alate u marketinškom planiranju, analizi tržišnog okruženja i predviđanja promjena te osnovne elemente uspješnog upravljanja odnosima s klijentima. Na temelju stečenih znanja poduzetnici će biti kompetentniji u izradi vlastitih marketinških planova koji su preduvjet za sustavni pristup marketingu i uspješnost marketinških aktivnosti.
 
Slijedeća aktivnost projekta biti će predstavljanje projekta i poduzetnika na sajmu MESAP koji će se održati od 13. do 15. lipnja u Nedelišću.

www.imper-redea.com