ODRŽAN PRVI „REGIONAL STAKEHOLDER MEETING“ NA PROJEKTU SENSES

ODRŽAN PRVI „REGIONAL STAKEHOLDER MEETING“ NA PROJEKTU SENSES

standard logo image - SENSESU okviru projekta SENSES koji je sufinanciran iz Programa transnacionalne suradnje INTERREG V-B Dunav 2014. – 2020. održali smo prvi regional stakehodler meeting tj. okrugli stol na temu “Društveno poduzetništvo – iskustva i prilike” u srijedu 24. svibnja 2017.

Cilj okruglog stola bio je okupiti predstavnike zadruga, udruga, trgovačkih društava, ustanova, javnopravnih tijela i drugih organizacija iz područja društvenog poduzetništva te saznati više o praksama društvenih poduzeća, trenutnoj situaciji na tržištu, prilikama i problemima s kojima se društveni poduzetnici susreću u svakodnevnom poslovanju, kriterijima koji definiraju društvene poduzetnike i predstaviti prilike koje transnacionalni programi Europske unije pružaju organizacijama u području društvenog poduzetništva s naglaskom na projekt SENSES.

Okruglom stolu odazvali su se predstavnici Razvojne agencije Sjever DAN d.o.o., Grada Preloga, Udruge Bolje sutra, DOSTI Čakovec, NAŠ IZVOR, Zadruge za etično financiranje, ACT Konta d.o.o., Socijalne zadruge Humana Nova i ACT Grupe.

Nakon uvodne prezentacije u kojoj je voditeljica projekta Petra Pavičić, voditeljica odjela za razvoj ljudskih potencijala u REDEA-i, ukratko predstavila projekt SENSES, sudionici su u obliku world cafe metode raspravljali o tome kako postojeći pravni oblici zadovoljavaju potrebe društvenih poduzeća, preprekama u praksi, financijskim instrumentima, imapct investicijama, oblicima podrške te o partnerstvima, mrežama i pristupu tržištu. Moderator okruglog stola bio je Stjepan Mikec iz ACT Grupe.

Do kraja provedbe projekta, REDEA će provesti još četiri regional stakeholder meetinga.

IMG_0084IMG_0082