ODRŽAN PRVI FORUM ZA RAZVOJ I PROMIŠLJANJE PRIRODI BLISKOG TURIZMA U MEĐIMURJU

ODRŽAN PRVI FORUM ZA RAZVOJ I PROMIŠLJANJE PRIRODI BLISKOG TURIZMA U MEĐIMURJU

 

U utorak, 19. listopada 2013. godine, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Međimurske županije organizirala je u suradnji s Međimurskom županijom prvi Forum za razvoj i promišljanje prirodi bliskog turizma u Međimurju.

 

Forumu su prisustvovali predstavnici Međimurske županije, institucije povezane s razvojem turizma, gospodarski subjekti u turizmu, predstavnici JLS-ova, lokalne turističke zajednice, turističke agencije te strukovne udruge. Raspravljalo se o oblicima turizma koji dominiraju u Međimurju, kako zavičajna priroda može doprinositi razvoju turizma, o izazovima u kontroli održivog broja turista u zaštićenim područjima i o brojnim drugim temama. Sudionici su svaki iz svog aspekta iznijeli gledišta o razvoju prirodi bliskog turizma te razvojne izazove s kojima se nosi turizam u Međimurju u ovom trenutku. Forumu su prisustvovali i djelatnici REDEA-e koji su predstavili aktivnosti koje REDEA provodi u području razvoja turizma.

 

Svi sudionici su pozdravili inicijativu organizacije Foruma te je na temelju iskazanog interesa  dogovoreno da će se Forum održavati redovno.