ODRŽAN DRUGI SASTANAK REG-A U SKLOPU PROJEKTA RURES

ODRŽAN DRUGI SASTANAK REG-A U SKLOPU PROJEKTA RURES

RURES-RGBU srijedu 29. studenog 2017. u prostorijama Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje održan je drugi sastanak Regionalne energetske grupe u sklopu projekta RURES (Promote the Sustainable Use of Renewable Resources and Energy Efficiency in Rural Regions) kojeg zajednički provede hrvatski  partneri Regionalna razvojna agencija Međimurje REDEA i Međimurska energetska agencija MENEA.

Projekt RURES financiran je iz Programa transnacionalne suradnje Središnja Europa 2014. -2020. Osnovni cilj projekta je istražiti potencijale korištenja obnovljivih izvora energije (OIE) i unaprijediti energetsku učinkovitost (EnU) u ruralnim područjima. Osim hrvatskih partnera, na projektu sudjeluju i partneri iz Njemačke, Poljske, Slovenije, Mađarske te Češke, dok je vodeći partner Aufbauwerk Region Leipzig GmbH iz Njemačke.

Jedna od aktivnosti projekta je uspostava Regionalne energetske grupe (REG) koja će povezivati sve relevantne dionike koji djeluju u sektoru energetike, odnosno, obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti. Na taj način, svi članovi REG-a postat će dio internacionalne mreže koja će osigurati prijenos informacija, znanja i primjera dobrih praksi projektnih partnera iz različitih zemalja članica EU. Tijekom provedbe projekta, članovi novo uspostavljenog REG-a imat će mogućnost steći specifična znanja i vještine koje su vezane uz inovacije i rješenja kada su u pitanju OIE i EnU.

Na drugom sastanku, osim upoznavanja članova REG-a s projektom, predstavljanja Nacrta Godišnjeg plana energetske učinkovitosti Međimurske županije za 2018. godinu te Akcijskog plana energetske učinkovitosti Međimurske županije 2017. – 2019., predstavnici Regionalne energetske agencije Sjever iz Koprivnice predstavili su svoj projekt COMPOSE kojeg provode u okviru programa Interreg Mediteran.

Sljedeći sastanak REG-a održat će se u veljači 2018. te ukoliko ste zainteresirani za uključivanje u energetsku grupu te za više informacija o projektu možete se obratiti voditeljici projekta Valentini Hažić na valentina.hazic@redea.hr.

IMG_1529 IMG_1530IMG_1534