ODRŽAN DRUGI PROJEKTNI SASTANAK PO PROJEKTU ZDRAVSTVENI TURIZAM U PREKOGRANIČNOM PODRUČJU

ODRŽAN DRUGI PROJEKTNI SASTANAK PO PROJEKTU ZDRAVSTVENI TURIZAM U PREKOGRANIČNOM PODRUČJU

27. listopada 2010., u prostorijama REDEA-e održan je drugi projektni sastanak po projektu “Zdravstveni turizam u prekograničnom području”. Projekt zajednički provode Neprofitna razvojna agencija Balaton iz županije Somogy (vodeći partner) i Regionalna razvojna agencija Međimurje – REDEA d.o.o. Provedba projekta počela je 1. ožujka 2010. i trajat će do 30. lipnja 2011.

 

Mađarski i hrvatski projektni partneri predstavili su aktivnosti koje su obavili do sada. REDEA je pripremila vizualni identitet projekta, a kroz nekoliko dana bit će i službeno objavljena internetska stranica projekta koja će sadržavati općenite informacije o zdravstvenom turizmu i služiti kao platforma za povezivanje svih dionika zdravstvenog turizma na područjima koja su obuhvaćena projektom. U Hrvatskoj su to Međimurska županija, Koprivničko – križevačka i Virovitičko – podravska, a u Mađarskoj su uključene županija Zala, Baranya i Somogy.

 

Istraživanje o ulozi zdravstvenog turizma koje se zasebno provodi u Mađarskoj i Hrvatskoj započelo je krajem prošlog mjeseca. Cilj istraživanja je utvrditi potencijale zdravstvenog turizma u pograničnom prostoru te temeljem rezultata istraživanja identificirati optimalne potrebe za daljnji razvoj zdravstvenog turizma kroz niz ciljanih mjera i preporuka. Istraživanje za hrvatske županije provodi Institut za turizam iz Zagreba. U tijeku je organizacija preliminarnih radnih sastanaka u 3 hrvatske županije gdje će istraživači ispitati kakvu ulogu ima turizam, a posebice zdravstveni turizam, u razvojnim planovima spomenutih županija i gdje će se identificirati sadašnji i budući projekti zdravstvenog turizma. Na razgovorima će sudjelovati gradovi i općine, turističke zajednice i poslovni subjekti  koji su uključeni u zdravstveni turizam.