ODRŽAN DAN INFORMACIJSKO-KOMUNIKACIJSKIH TEHNOLOGIJA – IKT DAN

ODRŽAN DAN INFORMACIJSKO-KOMUNIKACIJSKIH TEHNOLOGIJA – IKT DAN

U srijedu, 25. travnja 2012. godine u prostorijama Tehnološko Inovacijskog Centra Međimurje održan je Dan informacijsko komunikacijske tehnologije – IKT dan.

 

Događaj je organiziran kao dio projekata Innoinvest i I3CT Crossborder Clustering financiranih u okviru IPA prekograničnog programa Mađarska-Hrvatska. Projekti su usmjereni na jačanje suradnje između inovativnih poduzeća te njihovo povezivanje s akademskim i inovacijskim institucijama u pograničnom području.

 
Na događaju se osim spomentuih projekata, predstavila i izrazito uspješna tvrtka Infinum d.o.o. iz Karlovca koja se bavi razvojem mobilnih aplikacija. Tvrtka je predstavila svoj poslovni model i razvojni put te dala niz korisnih praktičnih savjeta za druge informatičke tvrtke koje razmišljaju o razvoju mobilnih aplikacija.
 
Ključni dio događaja bili su poslovni susreti informatičkih tvrtki (tzv. B2B sastanci) na kojima su sve prisutne tvrtke imati prilike upoznati kolege (ili možda konkurente) iz sektora. Zainteresiranim informatičkim tvrtkama bila je omogućena prezentacija njihovih proizvoda/usluga. Cilj nam je bio okupiti što veći broj informatičkih tvrtki te ih u neformalnom druženju potaknuti na međusobno upoznavanje, predstavljanje, razmjenu ideja i stvaranje preduvjeta za buduću suradnju.
 
Na događaju je također bilo predstavljano novoopremljena informatička učionica Tehnološko Inovacijskog Centra Međimurje za koju su sredstva osigurana u okviru projekta ePoslovanje – Poboljšanje poslovne konkurentnosti putem elektroničkog poslovanjakoji provodi Ministarstvo poduzetništva i obrta Republike Hrvatske. Učionica će se koristiti za organizaciju edukacija, treninga i seminara iz područja informacijsko-komunikacijskih tehnologija. Bilo je predstavljeno i Europsko natjecanje u satelitskoj navigaciji za 2012-tu godinu kojeg je u Hrvatskoj inicirao upravo Tehnološko Inovacijski Centar Međimurje.