ODRŽALI SMO DAN OTVORENIH VRATA

ODRŽALI SMO DAN OTVORENIH VRATA

IMG 0296

Povodom obilježavanja 10 godina djelovanja, u petak 5. prosinca 2014. Regionalna razvojna agencija Međimurje REDEA d.o.o.  organizirala je Dan otvorenih vrata. Tom je prilikom organiziran poseban program za poduzetnike i jedinice lokalne samouprave te učenike srednjih škola.

IMG 0296Među  40-ak sudionika predstavnici HBOR-a i HAMAG-BICRO-a kroz 3 predavanje predstavili su sljedeće programe: Program kreditiranja korisnika sredstava iz EU fondova (javnih i privatnih), Instrumente poticanja MSP sektora te Mogućnosti javnog financiranja istraživanja i razvoja inovacija nakon ulaska RH u EU.

Pritom su i prezentirani  jamstveni  modeli: EU Početnik, Rastimo zajedno, Poljoprivrednici te različiti programi potpora za istraživanje, razvoj i inovacije. Sudionici su imali priliku čuti i o  novim paletama financijskih mjera za povećanje ukupnog inovacijskog učinka Hrvatske i kako u svemu tome pronaći put za financiranje vlastitog inovativnog poslovnog plana.

IMG 0306Učenici srednjih škola, Gospodarske škole Čakovec, Srednje škole Čakovec te Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec, sudjelovali su na radionici „Priprema projekata – Gdje započeti?“.  Učenici su dobili uvid u osnove planiranja projekta, provedbe i kako od ideje doći do konačnog cilja  projekta. Putem vježbe na temu  „Neodgovarajuća organizirana prehrana u većini srednjih škola u Međimurskoj županiji“  isprobali su posložiti ciljeve, aktivnosti  i rezultate svojeg projekta. Svrha ovog zadatka bila je da učenici  predlože rješenja i  koncipiraju svoju projektnu ideju. Pomoću kreativnosti i dobrog timskog rada, to im je na kraju i uspjelo.

 

 Više fotografija s Dana otvorenih vrata dostupno je na Facebook stranci.