ODLUKE O PRIVREMENOJ RASPODJELI SREDSTAVA ZA MLADE POLJOPRIVREDNIKE

APPRRR je za drugi natječaj za tip operacije 6.1.1. „Potpora mladim poljoprivrednicima“ započela s izdavanjem Odluka o privremenoj raspodjeli sredstava.

Podsjećamo da je Natječaj iz navedenog tipa operacije bio otvoren u periodu od 21. prosinca 2016. do 24. veljače 2017. godine. Prihvatljivi korisnici natječaja bili su mladi poljoprivrednici koji su mogli ostvariti potporu u iznosu od 376.840,00 HRK za provođenje aktivnosti navedenih u poslovnom planu.

Na temelju administrativne kontrole pristiglih zahtjeva za potporu  izradit će se Privremena rang lista te će se svim korisnicima čiji je zahtjev po ovom natječaju ocijenjen prihvatljivim izdati  Odluka o privremenoj raspodjeli sredstava. Nakon završetka postupka odlučivanja po prigovorima na privremene odluke formirat će se Konačna rang lista temeljem koje će APPRRR donijeti konačne Odluke o dodjeli sredstava, odnosno odluke o odbijanju.

APPRRR je također objavila Odluku o povećanju raspoloživih sredstava za ovaj natječaj. Naime, zbog iznimnog interesa mladih poljoprivrednika i vrlo kvalitetnih pristiglih projekata, raspoloživa sredstva s predviđenih 75 milijuna kuna povećana su na 131 milijun kuna, što pokriva financiranje ukupno 349 projekata.

Više o Odlukama o privremenoj raspodjeli sredstava iz tipa operacije 6.1.1. možete vidjeti OVDJE.