Odabran najbolji poslovni plan na natječaju BizPlan Contest

Odabran najbolji poslovni plan na natječaju BizPlan Contest

U prostoru Tehnološko inovacijskog centra Međimurje u Čakovcu, u utorak 4. srpnja, proglašeni su pobjednici natjecanja za najbolji poslovni plan INTERINO BIZPLAN CONTEST.  Riječ je o natjecanju u okviru projekta INTERINO – Prekogranična integracija znanja, kompetencija i inovacija financiranog iz IPA programa prekogranične suradnje Slovenija –Hrvatska.

Natjecanje je bilo otvoreno za poduzetnike početnike, potencijalne poduzetnike te studente koji su kandidirali svoje poslovne ideje, a za 12 odabranih prijavitelja organizirana je petodnevna edukacija za izradu poslovnog plana  pod stručnim vodstvom iskusnih  eksperata.

Stručna komisija je ocijenila poslovne planove te je najbolje ocijenjeni poslovni plan, tj. pobjednik natjecanja INTERINO BIZPLAN CONTEST za područje Međimurske županije – poslovni plan za projekt Bežično i automatsko određivanje početka, obroka i rokova navodnjavanja poljoprivrednih kultura kojeg je izradio poduzetnički tim u sastavu Irena Kipke, Lovro Damiš, Zoran Lovrek, Nikola Novak i Nikola Aleksić.

Drugo mjesto osvojio je poslovni plan za projekt SMS pčelarska vaga s GSM modulom i solarnim napajanjem,  a treće projekt Odaberi Sport. Priznanja poduzetničkim timovima uručio je župan Međimurske županije Ivan Perhoč, a tri prvoplasirana poslovna plana su i nagrađena.

Pobjednički poslovni plan ulazi u konkurenciju za odabir najboljeg poslovnog plana na području četiri hrvatske županije i četiri slovenske regije, u skladu s prekograničnom dimenzijom projekta. Proglašenje prekograničnog pobjednika INTERINO BIZPLAN CONTEST-a održat će se u rujnu.

Provedba projekta INTERINO traje do travnja 2013., a specifični prekogranični ciljevi projekta INTERINO su poticanje poduzetničke kulture, nastajanje novih poduzeća na prekograničnom području, prijenos znanja iz akademske sfere u gospodarstvo, te razvoj novih usluga partnera projekta u svrhu poboljšanja usluga poduzetničkih inkubatora, tehnoloških parkova i razvojnih agencija radi ostvarivanja njihove misije. Proračun projekta je 802.709,68 eura od čega IPA program sufinancira iznos u visini 85% proračuna.