NATJEČAJI IZ VINSKE OMOTNICE

NATJEČAJI IZ VINSKE OMOTNICE

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju raspisala je dva natječaja za financijska sredstva iz vinske omotnice za mjere: Restrukturiranje i konverzija vinograda i  Investicija u vinarije i marketing vina.

Za mjeru Restrukturiranje i konverzija vinograda korisnici mogu biti proizvođači upisani u vinogradarski registar u trenutku podnošenja prijave. Fizičke osobe moraju biti obveznici poreza na dohodak odnosno poreza na dobit.

Prihvatljiva ulaganja su:
a) ulaganja vezana uz zamjenu sorata i premještanje vinograda,
b) ulaganja prihvatljiva u okviru poboljšanja vinogradarskih tehnika upravljanja vinogradom (uz promjenu sorte ili uz zadržavanje iste sorte).

Minimalni iznos potpore po projektu  iznosi 5.000 EUR, a ukupno prihvatljivi troškovi iznose 1,5 milijuna EUR. Razina potpore iznosi 50% ukupno prihvatljivih troškova.

Za mjeru Investicija u vinarije i marketing vina prihvatljivi  korisnici su proizvođači (fizičke ili pravne osobe) upisani u vinogradarski registar u trenutku podnošenja prijave.

Minimalni iznos potpore je 5.000 EUR po projektu, a ukupno prihvatljivi troškovi iznose 3 milijuna EUR. Razina potpore iznosi maksimalno 50% prihvatljivih troškova tijekom ovog tjedna najavljuje se i raspisivanje natječaja u sklopu Vinske omotnice za mjeru Promidžba na tržištima trećih zemalja.

Više informacija dostupno je na službenim stranicama APPRRR-a ili na sljedećoj POVEZNICI.