OBJAVLJENI NATJEČAJI MINGORP-A ZA DODJELU POTPORA IZVOZNICIMA

OBJAVLJENI NATJEČAJI MINGORP-A ZA DODJELU POTPORA IZVOZNICIMA

Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva je 27. svibnja 2010. objavilo javne pozive za dodjelu bespovratnih sredstava putem projekata „Jačanje međunarodne konkurentnosti za 2010 godinu“ i „Internacionalizacija hrvatskog gospodarstva za 2010. godinu.

Cilj projekata je jačanje međunarodne konkurentnosti hrvatskog gospodarstva u uvjetima financijske i gospodarske krize kroz snažnu podršku procesima internacionalizacije hrvatskog gospodarstva te kroz jačanje konkurentnih kapaciteta domaćih tvrtki.

Projektima se potiču aktivnosti na razini poduzetnika kao što su nastup na inozemnim sajmovima, jačanje konkurentnosti razvojem novih proizvoda kao i priprema uvođenja novog ili postojećeg proizvoda na novo tržište, te aktivnosti na razini udruženih gospodarskih subjekata i to za zajednički nastup na međunarodnim sajmovima te organiziranje gospodarskih misija na međunarodnim tržištima.

Javni pozivi su otvoreni do iskorištenja sredstava.

Natječajnu dokumentaciju (javni poziv, opis projekta, obrazac prijave, izjava o korištenim potporama male vrijednosti) preuzmite na internetskim stranicama MINGORP-a.