OBJAVLJEN PRAVILNIK O IZMJENAMA I DOPUNAMA PRAVILNIKA O ŠKOLSKOJ SHEMI

OBJAVLJEN PRAVILNIK O IZMJENAMA I DOPUNAMA PRAVILNIKA O ŠKOLSKOJ SHEMI

Na stranicama Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju stoji obavijest svim osnivačima školskih ustanova da „Javni poziv za iskaz interesa osnivača školskih ustanova za sudjelovanje u Školskoj shemi“ ostaje otvoren do 25. listopada 2018. godine.

Prema najnovijim izmjenama Pravilnika, APPRRR će u godini u kojoj započinje Školska shema najkasnije 31. listopada odlukom odobriti osnivača školske ustanove kao podnositelja zahtjeva za potporu za raspodjelu voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda djeci u osnovnim i srednjim školama u okviru Školske sheme.

U slučaju odustajanja od provedbe Školske sheme škole kojoj je razdijeljen iznos prava na potporu umanjiti će se iznos prava na potporu razmjerno preostalom razdoblju trajanja Školske sheme od dana zaprimanja obavijesti o odustajanju

APPRRR će isplatit predujam osnivačima školskih ustanova koji su korisnici državnog proračuna i proračuna jedinica lokalne i područne samouprave razmjeran procijenjenom iznosu poreza na dodanu vrijednost u okviru određenog iznosa prava na potporu, a za potrebe škola koje sudjeluju u Školskoj shemi.

Navedeni Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o Školskoj shemi voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda možete pronaći OVDJE.