OBJAVLJEN NATJEČAJ ZA PROGRAM MLADI NA DJELU ZA 2011. GODINU

OBJAVLJEN NATJEČAJ ZA PROGRAM MLADI NA DJELU ZA 2011. GODINU

Objavljen je natječaj za program Mladi na djelu za 2011. godinu u svim Programskim zemljama. Republika Hrvatska od 2011. godine službeno postaje Programska zemlja za program Mladi na djelu te joj se otvaraju sve mogućnosti Programa, a za prijavitelje iz Hrvatske važe sva pravila i kriteriji navedeni u Programskom vodiču.

U 2011. godini naglasak će biti na:

•    projektima koji podižu svijest o vrijednosti i važnosti volontiranja
•    projektima koji podižu svijest i mobiliziraju mlade oko globalnih ekoloških izazova  
•    projektima koji potiču duh inicijative, kreativnosti i poduzetništva kod mladih
•    projektima koji promiču predanost mladih prema uključivom rastu, a posebno u vezi sa nezaposlenošću mladih i/ili poticanjem mobilnosti nezaposlenih mladih te problemom siromaštva i marginalizacije i poticanja svijesti mladih i njihova predanost rješavanju tih problema (poseban naglasak na uključenje mladih migranata, mladih s invaliditetom i gdje je značajno, mladih Roma).

Prijavitelji iz Hrvatske mogu prijavljivati projekte Agenciji za mobilnost i programe EU unutar sljedećih Akcija i podakcija:

1.    Razmjene mladih
2.    Inicijative mladih
3.    Demokratski projekti mladih
4.    Europska volonterska služba
5.    Suradnja sa susjednim partnerskim zemljama EU
6.    Osposobljavanje i umrežavanje osoba aktivnih u radu s mladima i organizacijama mladih

U 2011. godini će biti otvoreno 5 rokova za prijave (od 1. veljače do 1. studenog), zavisno od datuma početka projekta, a informacije o njima možete vidjeti ovdje.

Prijave se podnose Agenciji za mobilnost i programe Europske unije a za sve dodatne informacije možete se obratiti na na yia@mobilnost.hr ili telefonom na: 01/ 5005 635.

Programski vodič za program Mladi na djelu za 2011. godinu,  Nacionalne prioriteti i dodatna pravila za prijavu i provedbu projekata programa Mladi na djelu u RH, kao i prijavne obrasce možete pronaći na web stranici Agencije za mobilnost i programe EU www.mobilnost.hr.