OBJAVLJEN NATJEČAJ ZA POTPORU RAZVOJU PARTNERSTVA IZMEÐU KULTURNIH ORGANIZACIJA

OBJAVLJEN NATJEČAJ ZA POTPORU RAZVOJU PARTNERSTVA IZMEÐU KULTURNIH ORGANIZACIJA

U okviru programa IPA 2009 – Regionalni programi za organizacije civilnog društva – Opća uprava za proširenje pri Europskoj Komisiji objavila je natječaj za potporu razvoju partnerstva između kulturnih organizacija.

Cilj natječaja je potaknuti razvoj održivog partnerstva i mreža između organizacija civilnog društva koje djeluju u kulturi.
 
Prijaviti se mogu neprofitne organizacije civilnog društva, edukacijski centri za više i visoko obrazovanje ili istraživački instituti i međunarodne organizacije.
 
Natječajem se sufinanciraju aktivnosti poput razmjene iskustva između organizacija civilnog društva na području kulture, potpora regionalnim inicijativama i uspostava partnerstava koja će naglasiti ulogu kulture u regionalnom razvoju, suradnja organizacija civilnog društva na području kulture s ciljem očuvanja kulturnog naslijeđa itd.
 
Za provedbu projekta potrebno je partnerstvo od minimalno 4 organizacije od kojih jedna mora nužno dolaziti iz zemlje članice EU, dok ostale moraju dolaziti iz IPA zemalja (Albanija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Makedonija, Crna Gora, Srbija, Turska i Kosovo)

Projekt može trajati maksimalno 24 mjeseci.

Minimalan iznos sufinanciranja koji se projektom može ostvariti je 50.000,00 eura, dok se maksimalno projektom može financirati 300.000,00 Eura. 20% ukupnog iznosa projekta moraju osigurati projektni partneri.
 
Rok za podnošenje projektnih prijedloga je zaključno do 01. lipnja 2010. godine.
 
Detaljne informacije i potrebna dokumentacija dostupni su ovdje.