OBJAVLJEN GODIŠNJI PLAN DODJELE BESPOVRATNIH SREDSTAVA

OBJAVLJEN GODIŠNJI PLAN DODJELE BESPOVRATNIH SREDSTAVA


Sektor za financiranje i ugovaranje projekata EU pri Hrvatskom zavodu za zapošljavanje (CES DFC) objavio je Godišnji plan dodjele bespovratnih sredstava za 2013. godinu.

Plan sadržava informacije o planiranim natječajima za dodjelu bespovratnih sredstava koji će se objaviti tijekom 2013. godine.


Godišnji plan je podijeljen u 3 područja za dodjelu bespovratnih sredstava:

-Inicijative za razvoj lokalnog zapošljavanja – faza ll

-Poboljšanje pristupa tržištu rada osobama s invaliditetom

-Jačanje socijalnog dijaloga


Cilj darovnice „Inicijative za razvoj lokalnog zapošljavanja – faza ll“ je podrška dizajniranju i implementaciji aktivne i preventivne politike tržišta rada na regionalnoj razini. Cilj darovnice „Poboljšanje pristupa tržištu rada osobama s invaliditetom“ je povećati prilike za zapošljavanje i socijalnu inkluziju osoba s invaliditetom kroz razvoj i provedbu posebnih programa i prilagodbu radnih mjesta osobama s invaliditetom.

Prihvatljivi prijavitelji za ova dva područja dodjele bespovratnih sredstava bit će nevladine organizacije, neprofitne organizacije, javne institucije, lokalne i regionalne vlasti, privatne institucije, privatna poduzeća, lokalne i regionalne razvojne agencije, zadruge, međunarodne (međuvladine) organizacije.


Cilj treće darovnice „Jačanje socijalnog dijaloga“ jest poboljšanje efikasnosti i održivosti partnera u socijalnom dijalogu kao i poboljšanje njihovih organizacijskih mogućnosti.

Prihvatljivi prijavitelji u ovom području biti će trgovačke udruge i njihove regionalne, lokalne i sektorske branše, asocijacije zaposlenika i njihove regionalne, lokalne i sektorske branše, asocijacije civilnog društva, nevladine organizacije, neprofitne organizacije, javne ustanove, privatne institucije, lokalne i regionalne vlasti, lokalne i regionalne razvojne agencije, zadruge, međunarodne (međuvladine)organizacije.


Indikativni iznosi ovih poziva bit će:

Za „Inicijative za razvoj lokalnog zapošljavanja“ – 4.000.000 EUR

Za „Poboljšanje pristupa tržištu rada osobama s invaliditetom“ – 1.448.588 EUR

Za „Jačanje socijalnog dijaloga“ – 600.000 EUR.


Sufinanciranje Europske unije iznosit će maksimalno 95% ukupno prikazanih troškova.


Pozivi za dostavu projektnih prijedloga bit će objavljeni u 2. kvartalu 2013.