OBAVIJEST O PREUZIMANJU MINERALNOG GNOJIVA

OBAVIJEST O PREUZIMANJU MINERALNOG GNOJIVA

Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja donijelo je Odluku o kupovini mineralnog gnojiva u svrhu zatvaranja potraživanja za potpore u poljoprivredi.

Korisnicima državnih potpora u poljoprivredi, koji su ostvarili pravo na plaćanja po osnovi jesenske sjetve 2008. godine – žetva 2009. godine za kulture pšenica i uljana repica, isplaćena je vrijednost u visini od 60% ostvarenih prava.

Za neisplaćenu vrijednost od 40% ostvarenih prava, daje se mogućost da kupe mineralno gnojivo do 20. studenog 2009. godine i tako zatvore svoja potraživanja za potpore u poljoprivredi.

Korisnici koji izvrše kupnju mineralnog gnojiva dužni su, najkasnije do 25. studenog 2009., vratiti Odluku s pripadajućom fakturom koja potvrđuje kupnju mineralnog gnojiva kako bi se zatvorila njegova potraživanja.

Za korisnike koji do 20. studenog 2009. godine ne iskoriste mogućnost smatrat će se da su prihvatili da se njihova potraživanja za preostalih neisplaćenih 40% poticaja realiziraju u 2010. godini isplatom na račun.

Korisnici koji ne žele realizirati pravo na kupnju, dužni su vratiti Odluku Ministarstvu, odmah u roku od 15 dana od zaprimanja kako bi se njegova potraživanja izmirila u 2010. godini.

Kupovina mineralnog gnojiva može se ostvariti kod organizatora proizvodnje ili na ostalim prodajnim mjestima.