NOVA POTVRDA VRIJEDNOSTI PROJEKTA CENTAR ZNANJA MEĐIMURSKE ŽUPANIJE

NOVA POTVRDA VRIJEDNOSTI PROJEKTA CENTAR ZNANJA MEĐIMURSKE ŽUPANIJE

 

Projekt Centar znanja Međimurske županije još je jednom prepoznat kao hvalevrijedan projekt koji kroz sinergiju obrazovnog, javnog i privatnog sektora pridonosi razvoju i promicanju poduzetništva, otvaranju novih radnih mjesta i zapošljavanju.

 

Naime, upravo je projekt Centar znanja odabran kao hrvatski predstavnik za dobivanje međunarodne nagrade koja se dodjeljuje u sklopu natječaja Najbolje politike i prakse u natječaju za Europske nagrade za promicanje poduzetništva (European Enterprise Promotion Awards – EEPA) na koji se moglo prijaviti do 7 lipnja 2013. Proglašenje nacionalnih pobjednika prvi je korak u selekcijskom procesu, nakon čega će stručni tim Europske komisije između nacionalnih pobjednika odabrati najbolji europski poduzetnički projekt. Svečana ceremonija dodjele priznanja održat će se u studenom u Litvi.

 

 

EEPA je nagrada koju Europska komisija dodjeljuje od 2005. g. institucijama lokalne i regionalne uprave koje posebnim mjerama potiču razvoj poduzetništva. Na natječaju sudjeluju zemlje članice Europske unije, Island, Norveška, Srbija i Turska koje su projekte mogle prijaviti u šest kategorija koje prepoznaju poduzetničke inicijative:  Poticanje poduzetničkog duha, Ulaganje u poduzetničke vještine, Poboljšanje poslovnog okruženja, Poticanje internacionalizacije poslovanja, Potpora razvoju „zelenog“ tržišta i učinkovito korištenje resursa, Odgovorno i „uključujuće“ poduzetništvo.


Inicijativu Centra znanja Međimurske županije pokrenula je REDEA s ciljem poticanja održivog regionalnog razvoja temeljenog na znanju, novim tehnologijama i inovacijama. Obnovom zgrada bivše vojarne u Čakovcu stvoreni su uvjeti za osnivanje novih potpornih institucija čija je zadaća potaknuti društveno ekonomski razvoj županije uz promicanje poduzetništva i inovativnosti.