NOVA GRANT SHEMA ZA PODUZETNIKE IZ MEĐIMURSKE I VARAŽDINSKE ŽUPANIJE

NOVA GRANT SHEMA ZA PODUZETNIKE IZ MEĐIMURSKE I VARAŽDINSKE ŽUPANIJE

b light webRegionalna razvojna agencija Međimurje REDEA d.o.o. u okviru projekta B LIGHT koji je sufinanciran u  sklopu Interreg V-A Programa suradnje Mađarska-Hrvatska 2014-2020. Vas poziva na:

PREDSTAVLJANJE NATJEČAJA ZA DODJELU BESPOVRATNIH POTPORA ZA PODUZETNIKE– B LIGHT SCHEME

Datum: 14. lipanj 2017. u 10 sati

Mjesto: Tehnološko-inovacijski centar Međimurje,

Bana J. Jelačića 22 B, Čakovec (stara vojarna), multimedijalna dvorana, prizemlje

Poduzetnici u hrvatsko-mađarskom pograničnom području po prvi će put, putem projekta B LIGHT biti  izravni korisnici bespovratnih sredstava za sufinanciranje zajedničkih projekata s partnerskim mađarskim poduzećima. B LIGHT SCHEME  omogućit će hrvatskim  poduzetnicima da ostvare bespovratnu potporu u iznosu do 135.000 EUR.

Natječaj za sufinanciranje projektnog prijedloga bit će objavljen do kraja lipnja,  a REDEA će djelovati kao kontakt točka za poduzetnike iz Međimurske i Varaždinske županije. Kroz predstavljanje natječaja  upoznat ćemo poduzetnike s uvjetima natječaja  i postupkom prijave na javni poziv B LIGHT SCHEME. Natječaj će predstaviti zaposlenici REDEA-e, Jako Horvat i Kristina Pevec, a predviđeno trajanje događaja je 2 sata.

O projektu:

Projekt „Beneficiary Light (B Light)“ provodi Regionalna razvojna agencija Međimurje REDEA u suradnji s partnerima iz  Hrvatske i Mađarske. Cilj projekta je omogućiti razvoj MSP-a kroz poslovnu suradnju putem: zajedničke proizvodnje, razvoja tehnologije i usluga, opskrbnih lanaca, zajedničkog tržišta i planiranja budućeg zajedničkog ulaganja. „Beneficiary Light Grant Schema“ predstavlja program  dodjele bespovratnih potpora s intenzitetom potpore do 75% kojima se financira suradnja malih i srednjih poduzeća na pograničnom području Mađarska – Hrvatska u sklopu Interreg V-A Programa suradnje Mađarska-Hrvatska 2014-2020. Bespovratna sredstva namijenjena su za pronalazak novog tržišta za postojeći proizvod – razvijeni proizvod, uvođenje novog proizvoda na postojeće tržište – novi proizvod, tehnologija ili usluga ili razvoj novog proizvoda za novo tržište. Uvjet za prijavu projekta je partnerstvo koje se sastoji od najmanje jednog partnera iz Hrvatske i Mađarske.

Natječaj za sufinanciranje projektnog prijedloga odvijat će se u dva selekcijska koraka:

  1. Light Concepts – izrada kratkog i sažetog opisa projektne ideje,
  2. Light Project Proposals – izrada cjelokupne projektna prijave koja će se pripremiti uz pomoć vanjskih stručnjaka koja će poduzetnicima biti besplatna.

Otvaranje prvog selekcijskog koraka očekuje se tijekom lipnja 2017. godine. Kako bi se poduzetnicima olakšao pronalazak prekograničnih partnera, izrađena je web platforma dostupna na sljedećoj poveznici: https://www.b2match.eu/blight. Pozivamo Vas da izradite vlastiti profil poduzeća na web platformi.

Više informacija o samom projektu dostupno je na sljedećoj poveznici: http://www.redea.hr/projekti/projekt-b-light/

Molimo Vas da svoje sudjelovanje na predstavljanju natječaja potvrdite najkasnije do 12. lipnja 2017. do 16 sati putem elektroničke pošte na karolina.kokot@redea.hr ili putem telefona na 040 395 572.