NEKA ZVIJEZDE SJAJE

Inicijativa ‘Neka zvijezde sjaje’ pokrenuta je 30. kolovoza 2017. godine kao zajednička inicijativa devet zastupnika Europskog parlamenta (Hrvatske, Bugarske, Belgije, Francuske, Njemačke, Nizozemske, Poljske, Rumunjske i Slovenije) s ciljem poticanja europskog zajedništva i solidarnosti te promicanja i povećanja vidljivosti rezultata kohezijske politike.

Pozivaju se općine, gradove, županije i svi građani da ispune obrazac i prijave projekte financirane EU sredstvima koji su pozitivno utjecali na život u njihovim sredinama, pozitivno iznenadili svojim sadržajem ili na poseban način inspirirali nove poduzetničke pothvate i projekte.

Kriteriji sudjelovanja:

• prijaviti se mogu uspješno provedeni projekti jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave koji su (su)financirani EU sredstvima;
• projekte mogu prijaviti općine, gradovi, županije i sami građani koji su prepoznali pozitivan utjecaj na razvoj lokalne zajednice i povećanje kvalitete života građana.

Kriteriji bodovanja:

• relevantnost/ciljevi (opći cilj, specifični ciljevi, ključne aktivnosti, ciljane skupine);
• učinkovitost – ostvarivanje rezultata uz razuman utrošak sredstava i vremena;
• djelotvornost – ostvareni mjerljivi rezultati;
• održivost i aktivnosti nadogradnje;
• inovativnost u pristupu rješavanju problema;
• mogućnost prenošenja projektnih aktivnosti u drugim lokalnim zajednicama;
• kvaliteta partnerstva u projektnom ciklusu (suradnja s poduzetnicima, organizacijama civilnog društva ili javnim tijelima na svim razinama).

Obrazac prijave je  OVDJE. Rok za predaju prijava je 1. prosinac 2017. godine. Prijave pristigle nakon navedenog roka neće se razmatrati. Prijave se zaprimaju isključivo na popunjenom ELEKTRONSKOM OBRASCU.

Stručno povjerenstvo će do 10. prosinca ocijeniti pristigle prijave i odabrati 5 najkvalitetnijih primjera dobre prakse provedenih EU projekata.

Pobjednici će biti predstavljeni na konferenciji „Dobro upravljanje lokalnim jedinicama“ koja će se održati 15. prosinca 2017. godine u Zagrebu u hotelu Westin od 10h-13h.

Više informacija: http://www.strukturnifondovi.hr/poziv-za-prijavu-projekata-za-predstavljanje-u-europskom-parlamentu-u-sklopu-inicijative-zastupnika-u-europskom-parlamentu-neka-zvijezde-sjaje