NATJEČAJ ZA PROJEKTE UDRUGA KOJE PRUŽAJU USLUGE POMOĆNIKA U NASTAVI

NATJEČAJ ZA PROJEKTE UDRUGA KOJE PRUŽAJU USLUGE POMOĆNIKA U NASTAVI

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavilo je Javni poziv za prijavu projekata udruga koje pružaju usluge pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju za 2016./2017. šk. god..

Cilj ovog Javnog poziva je osigurati potporu pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju  u zadacima koji zahtijevaju komunikacijske, senzorne i motoričke aktivnosti učenika, pomoć u kretanju, pomoć kod uzimanja hrane i pića, pomoć pri obavljanju higijenskih potreba.

Financijske potpore dodijelit će se udrugama koje obavljaju usluge pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju, a kojima nije bio osiguran pomoćnik u nastavi u šk. god. 2016./2017. kroz natječaj „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama“ iz Europskog socijalnog fonda.

Prihvatljivi prijavitelji za ovaj poziv su udruge čije je primarno djelovanje usmjereno na područje skrbi o učenicima s teškoćama u razvoju ili osobama s invaliditetom.

Prihvatljivi partneri: obvezno je partnerstvo prijavitelja sa školom/školama u kojima prijavitelj pruža usluge pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju.

Vremensko razdoblje za provedbu projekta traje od 1. 9. 2016. do 30. 6. 2017.

Udrugama će biti dodijeljeno do 10.000.000,00 HRK bespovratnih sredstava, ovisno o priljevu sredstava od igara na sreću.

Najmanji iznos projekta može biti 38.750,00 HRK (ako udruga prijavljuje 1 pomoćnika u nastavi), a najveći 387.500,00 HRK (ako udruga prijavljuje 10 pomoćnika u nastavi).

Udruga može od Ministarstva tražiti do 100% financiranja projekta.

Rok za podnošenje prijava je 1. 7. 2016.

Više o pozivu i popratnu dokumentaciju možete pronaći OVDJE.