NATJEČAJ ZA OPERACIJU 8.6.3. »MARKETING DRVNIH I NEDRVNIH ŠUMSKIH PROIZVODA«

NATJEČAJ ZA OPERACIJU 8.6.3. »MARKETING DRVNIH I NEDRVNIH ŠUMSKIH PROIZVODA«

U narodnim novinama objavljen je natječaj za provedbu podmjere 6.3 “Potpora za ulaganja u šumarske tehnologije te u preradu, mobilizaciju i marketing šumskih proizvoda” – provedba tipa operacije 8.6.3. “Marketing drvnih i nedrvnih šumskih proizvoda”.

Prihvatljivi korisnici su:

  1. šumoposjednici,
  2. udruge šumoposjednika/šumovlasnika,
  3. obrti, mikro, mala i srednja poduzeća,
  4. jedinice lokalne uprave i samouprave i njihova udruženja.

Prihvatljivi troškovi za potporu su:

  1. gradnja, rekonstrukcija i/ili opremanje pokretnog ili nepokretnog prostora/građevine za prezentaciju i prodaju šumskih drvnih i nedrvnih proizvoda i usluga šuma te za promociju općekorisnih funkcija šuma, održivog gospodarenja šumama i šumarskog sektora (multimedijski prostori sa stalnim izložbenim postavom, štandovi, izložbene police i pultovi i sl.)
  2. zakup/najam izložbenog prostora za drvne i nedrvne šumske proizvode i usluge šuma na specijaliziranim sajmovima i izložbama
  3. kupnja i/ili najam multimedijskih uređaja i pomagala za promociju drvnih i nedrvnih šumskih proizvoda i usluga šuma (laseri, oglasne ploče, sučelja i sl.)
  4. izrada i distribucija promotivnih materijala o drvnim i nedrvnim šumskim proizvodima te reklamne kampanje o drvnim i nedrvnim šumskim proizvodima i uslugama šuma (drvene kocke, suveniri od drva i sl.) i
  5. kupnja novih strojeva, alata, uređaja i opreme za pakiranje (strojevi za lijepljenje/spajanje/vakumiranje i sl.) i označavanje šumskih drvnih i nedrvnih proizvoda (printeri za drvo, tokarski strojevi, drvodjeljski alat za graviranje i sl.).

Visina javne potpore iznosi od 5 000 do 30 000 eura u kunskoj protuvrijednosti.

Intenzitet javne potpore po projektu iznosi do 50% ukupnih prihvatljivih troškova.

Natječaj je otvoren od 22. srpnja 2016. do 22. studenoga 2016.

Više informacija dostupno je OVDJE.