NATJEČAJ ZA NAJBOLJI ESEJ – MOJ DOM U EU

NATJEČAJ ZA NAJBOLJI ESEJ – MOJ DOM U EU

Od 1. srpnja 2013. godine Hrvatska postaje članica Europske unije, a ti sigurno imaš neko mišljenje o tome. Misliš li da Hrvatska ulazi u EU spremna ili nepripremljena? Misliš li da će nakon ulaska u EU ekonomska situacija biti znatno bolja ili gora? Misliš da Hrvatsku očekuje egzodus stanovnika, masovna imigracija ili održavanje statusa quo? Misliš li da možemo u EU biti mali, ali veliki? Bojiš li se da ćemo izgubiti svoj identitet unutar EU-a ili baš suprotno, dobiti priliku da pokažemo koliko smo vrijedni? Veseliš li se našem pristupanju i novim šansama za sebe i državu? Neka se tvoj glas čuje! Želimo saznati kako ti vidiš ulazak Hrvatske u EU bilo iz ekonomskog, kulturnog, političkog, sociološkog, pravnog, interdisciplinarnog ili osobnog kuta gledanja. Objasni svoje razmišljanje kroz esej, budi kreativan/na i pritom osvoji vrijedne nagrade!

 

Europski edukacijski forum, u sklopu projekta „EUčionica 2“, raspisuje natječaj za esej na temu Moj dom u EU. Osnovni kriteriji koje će stručni tim uzeti u obzir su: kreativnost, informiranost, zanimljivost i točnost. Uz to, esej mora biti na hrvatskom jeziku, imati između 1000 i 2000 riječi, te biti djelo jednog autora. Natječaj je otvoren za osobe od 18 i više godina starosti.

 

Prvih deset radova bit će nagrađeno publikacijom EEF-a Sve što ste htjeli znati o ulasku RH u EU, prva tri rada bit će objavljena na internetskoj stranici Večernjeg lista, a prvo mjesto osvaja putovanje u jedan od glavnih europskih gradova.

 

Svoje radove pošaljite na adresu elektroničke pošte eef@eef.hr do 10. lipnja 2013. Rezultati natječaja bit će objavljeni na internetskoj stranici www.vecernji.hr/eucionica do 30. lipnja 2013.

 

Projekt „EUčionica 2“ provodi Europski edukacijski forum u partnerstvu s Večernjim listom i 24sata TV, a financira ga Delegacija Europske unije kroz EU IPA Information and Communication Programme 2011. Cilj projekta je povećati opće razumijevanje hrvatskih građana o Europskoj uniji, njezinim politikama i programima i znanja o prilikama ulaskom Hrvatske u EU.