NAJAVLJUJEMO PREDSTAVLJANJE PODUZETNIČKOG IMPULSA 2014. U ČAKOVCU

NAJAVLJUJEMO PREDSTAVLJANJE PODUZETNIČKOG IMPULSA 2014. U ČAKOVCU

Program poticanja poduzetništva i obrta – Poduzetnički impuls 2014. usvojen je na sjednici Vlade RH 6. veljače 2014. te će sredinom veljače biti raspisana većina natječaja za dodjelu potpora.
 

Predstavljanje Programa za Međimursku županiju održat će se 25. veljače u 10 sati u multimedijalnoj dvorani Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje, na adresi Bana Josipa Jelačića 22 B  u Čakovcu, a pojedinosti o programu i načinu prijave objavit ćemo sljedeći tjedan.
 

Ciljeve Poduzetničkog impulsa, programska područja, uvjete prihvatljivosti prijavitelja i projekata prezentirat će predstavnici Ministarstva poduzetništva i obrta. Ključna odrednica Poduzetničkog impulsa u 2014. godini je stvaranje povoljnijeg poduzetničkog okruženja te poticanje inovacija i internacionalizacije u svrhu povećanja dodane vrijednosti stvorene u sektoru malog gospodarstva. Poduzetnički impuls za ovu godinu ima četiri programska prioriteta. Prvi je jačanje konkurentnosti malog gospodarstva, za što je planiran ukupni iznos od 413,8 milijuna kuna, drugi je unapređenje poduzetničkog okruženja s planiranim iznosom od 74,6 milijuna kuna, a treći promocija i učenje za poduzetništvo i obrt, za što se planira 248,1 milijun kuna, dok je za četvrti prioritet – lakši pristup financiranju – planiran iznos od 529,1 milijun kuna.