NAJAVA: TJEDAN EU FONDOVA

NAJAVA: TJEDAN EU FONDOVA

tjedanMinistarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, u suradnji s drugim partnerskim institucijama, najavljuje održavanje informativno-edukativnog događaja pod nazivom „Tjedan EU fondova“ koji će se održati od 7. do 11. ožujka 2016. u Kongresnom centru Forum Zagreb, na adresi Radnička cesta 50.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije je nacionalno tijelo odgovorno za koordinaciju informativnih i obrazovnih aktivnosti o korištenju europskih strukturnih i investicijskih fondova (ESI fondova). Svrha koordinacije je osiguranje pravovremene podrške i jačanja postojećih kapaciteta državne i javne uprave, jedinica lokalne i regionalne (područne) samouprave, nevladinih organizacija, znanstvenog sektora i drugih potencijalnih korisnika u aspektima ključnim za uspješno korištenje sredstava iz ESI fondova.

Svrha ovog petodnevnog događanja je široj javnosti i potencijalnim korisnicima predstaviti sve mogućnosti korištenja europskih strukturnih i investicijskih fondova,  kao i dobrobiti koju oni nose Republici Hrvatskoj.

U okviru svakog pojedinog dana predstavit će se mogućnosti financiranja iz različitih tematskih područja ulaganja u financijskoj perspektivi 2014.-2020., prikazati primjeri dobre prakse i razmijeniti iskustva kroz panel diskusije u slijedećim tematskim područjima: poslovna konkurentnost, mogućnosti za poduzetnike; kulturna baština i socijalna uključenost, održivost resursa i energetska učinkovitost, znanost, tehnologija i mobilnost; Europski socijalni fond – stvaranje mogućnosti; program ruralnog razvoja te operativni program pomorstvo i ribarstvo.

Detaljan program „Tjedna EU fondova“ možete vidjeti OVDJE.

Za sudjelovanje na ovom događaju potrebno je prijaviti se putem online obrazaca koji se nalaze u nastavku i to,  sukladno interesu i mogućnostima za sudjelovanje, za svaki dan posebno (svaka poveznica ispod vodi do online obrasca prijave za pojedini dan).
Prijava samo za Svečano otvorenje „Tjedna EU fondova“
Prijava za 1. dan “Poslovna konkurentnost, mogućnosti za poduzetnike“
Prijava za 2. dan „Kulturna baština i socijalna uključenost“
Prijava za 3. dan „Održivost resursa i energetska učinkovitost; znanost, tehnologija i mobilnost“
Prijava za 4. dan „Europski socijalni fond – stvaranje mogućnosti“
Prijava za 5. dan „Program ruralnog razvoja i Operativni program pomorstvo i ribarstvo“

Potvrdu da je Vaša prijava prihvaćena dobit ćete najkasnije jedan dan uoči održavanja događaja za koji ste se prijavili.

* Program nije u cijelosti potvrđen stoga su moguće manje izmjene.

Izvor: www.strukturnifondovi.hr