NAGRADA ZA NAJBOLJI VIDEO – EUROPEAN ENTREPRENEURSHIP VIDEO AWARD

NAGRADA ZA NAJBOLJI VIDEO – EUROPEAN ENTREPRENEURSHIP VIDEO AWARD

Raspisan je natječaj za najbolji video uradak na temu europskog poduzetništva. Nagrada čini most između dva svijeta: filmske industrije i poduzetništva, a izazov  je napraviti kratak i originalan video u jednoj od tri kategorije: Poduzetnički duh, Inovativno poduzetništvo i Odgovorno poduzetništvo. 

 Na natječaj se mogu prijaviti sve fizičke i pravne osobe rezidenti jedne od 27 zemalja članica EU ili iz Norveške, Islanda, Lihtenštajna, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Albanije, Srbije, Turske i Izraela. Kriteriji za odabir najboljeg videa su: relevantnost i primjerenost videa, originalnost koncepta, kvaliteta scenarija, kvaliteta izvedbe i kvaliteta vizualnih efekata. Video uradak može se predati na dva načina: upload-om na internetsku stranicu natječaja ili direktnim slanjem na adresu Europske komisije.

Opći uvjeti prijave na natječaj: video mora trajati minimalno 1 minutu, a maksimalno 3 minute, tehnička kvaliteta medija mora biti dobra, svaki natjecatelj može prijaviti po 1 video u svakoj kategoriji, a rok za predaju je 31. ožujka 2009. godine. U svakoj kategoriji podijelit će se tri nagrade: nagrada za prvo mjesto iznosi 3000 eura, za drugo mjesto 2000 eura, dok za treće mjesto iznosi 1000 eura. Producenti pobjedničkih video uradaka bit će pozvani na otvorenje Europskog tjedna za malo i srednje poduzetništvo, 6. svibnja 2009. u Brisel u Belgiji.

Više informacija na: http://ec.europa.eu/enterprise/policy/entrepreneurship/video-award/index_en.htm