NAGRADA ZA INOVACIJU ŽENA U POLJOPRIVREDI

NAGRADA ZA INOVACIJU ŽENA U POLJOPRIVREDI

Na stranicama Hrvatske poljoprivredne komore objavljen je natječaj za „Inovaciju žena u poljoprivredi“.

Nagradom se želi istaknuti doprinos koji žene daju ruralnom razvoju, šumarstvu i poljoprivredi. Budući da će 2020. godina biti godina Zelenog dogovora na europskoj razini, Copa-Cogeca je htjela predložiti sljedeću vodeću temu: „Poljoprivrednice kao upraviteljice klimatskih inovacija“. Klimatske akcije mogu biti različite po gospodarstvima, od jednostavnih prilagodbi do integriranijih projekata, uključujući praćenje ugljika. Sve vrste akcija, mjera i projekata imat će svoje mjesto u sklopu naših nagrada za 2020., nagradit ćemo želju za promjenom koju su pokrenule žene poljoprivrednice, utjecaj (ekonomskih, socijalnih, okolišnih) njihovih aktivnosti i vodeću dimenziju projekta.

Inovacija može uključivati ​​radne metode, organizacijski pristup i nove oblike tehnologije koji doprinose prilagodbi i / ili ublažavanju klimatskih promjena. Rješenja za prilagodbu mogu se odnositi na uporabu novih strategija i alata za prilagodbu u geografskim područjima gdje se prethodno nisu koristila, s ciljem da se sektor učini otpornijim na utjecaje klimatskih promjena.

Više o ovoj nagradi, načinima prijave, dokumentaciji i ostalim detaljima možete pročitati na službenim stranicama, OVDJE.

Online obrazac za prijavu možete vidjeti OVDJE. Rok za prijavu je 24. travnja 2020. godine.