MLADI NA DJELU I ERASMUS – PREDSTAVLJANJE U ACT-U

MLADI NA DJELU I ERASMUS – PREDSTAVLJANJE U ACT-U

Predavanje Agencije za mobilnost i programe EU održat će se 28. siječnja 2013. u 19 sati u dvorani udruge Autonomni centar – ACT na adresi Dr. Ivana Novaka 38 u Čakovcu (zgrada Starog hrasta). Predavanje će se održati u sklopu programa act.klub udruge Autonomni centar – ACT iz Čakovca. Predavačice su Ana Nahod i Ivana Kovačević iz Agencije za mobilnost i programe EU, koje će predstaviti dva programa.

 

Mladi na djelu je program Europske unije namijenjen mladima i organizacijama aktivnim u radu s mladima. Program potiče mobilnost unutar i izvan granica Europske unije te potiče uključivanje svih mladih bez obzira na razinu njihova obrazovanja, kulturno i društveno podrijetlo. Mladima pomaže u stjecanju novih kompetencija i otvara im mogućnost za neformalno i informalno učenje s europskom dimenzijom.

 

Potprogram Erasmus potiče razvoj mobilnosti u visokom školstvu – posebice mobilnost studenata, ali i nastavnika i drugog osoblja. Cilj mu je potaknuti jedinstveni europski pristup visokoškolskom obrazovanju. Studentima omogućuje upoznavanje drugih zemalja i kultura, studiranje u nekoj od stranih država, odrađivanje stručne prakse u nekom poduzeću ili organizaciji u drugoj europskoj zemlji, a osoblju visokoškolskih ustanova da steknu nova iskustva i šire svoju akademsku mrežu.

 

Predavanja su namijenjena učenicima, studentima, nastavnom i nenastavnom osoblju škola i fakulteta, članovima udruga, jedinicama lokalne/regionalne samouprave, zaposlenima ili nezaposlenima, volonterima te široj javnosti.

 

Pozivamo vas da dođete na predavanje i upoznate mogućnosti sudjelovanja u ovim edukacijskim programima.