MLADI MEĐIMURCI UČILI O YOUTHWORK-U U ENGLESKOJ

MLADI MEĐIMURCI UČILI O YOUTHWORK-U U ENGLESKOJ

Projekt „Creative Youthwork Network“ se provodi u okviru Erasmus+ programa, KA2 Strateška partnerstva u području mladih. REDEA je koordinator projekta, a partneri na projektu su GECKO Programmes Ltd. – United Kingdom, WCR Wolverhampton Community Radio Training – United Kingdom, Nyitott Kör Egyesület – Hungary i EDUcentrum – Czech Republic. Projekt se provodi od rujna 2016. do travnja 2018. godine.

Kroz projekt je osmišljen program za jačanje vještina facilitacije za osobe koje rade s mladima (youthworkers). Tijekom mjeseca lipnja, u Wolverhamptonu, Velika Britanija, je boravilo troje mladih iz Međimurske županije (Stela Horvat, Dorian Marciuš i Neven Levačić) koji su prošli intenzivnu  radionicu vještina facilitacije koristeći pri tome elemente drame, glazbe i glazbene tehnologije, fotografije, radija i podcastinga. Domaćin ovih radionica bio je partner na projektu GECKO Programmes Ltd. koji ima bogato iskustvo u održavanju radionica i jačanju kapaciteta mladih. Na temelju onoga što  su polaznici radionica naučili u Velikoj Britaniji mladi youthworkeri će održati set radionica za mlade iz  Međimurske županije. Radionice će se održati tijekom listopada 2017. godine, a točni termini održavanja bit će objavljeni na službenoj Facebook stranici projekta i REDEA-inoj Internet stranici. Vrijedno je napomenuti da su na radionicama u Velikoj Britaniji bili i predstavnici iz Velike Britanije, Mađarske i Češke.

U Hrvatskoj pa tako i u Međimurskoj županiji rad s mladima u uskom smislu te riječi nije dovoljno razvijen niti je zakonski reguliran što je pokazalo i istraživanje koje je svaki od partnera proveo u svojoj državi. Najdalje u području rada s mladima i regulative je otišla Velika Britanija te možemo kroz ovaj projekt učiti od njih.

Projekt “Creative Youthwork Network” je primjer dobre prakse koji može poslužiti kao smjernica donositeljima politika na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini RH u razvoju regulative područja rada s mladima.

CYN_1 CYN_2 CYN_3