MJERE ZA PODUZETNIKE KROZ HAMAG BICRO

MJERE ZA PODUZETNIKE KROZ HAMAG BICRO

Nastavno na izvanrednu situaciju uzrokovanu Covid-19 virusom čiji je utjecaj na gospodarstvo još uvijek nesaglediv, HAMAG-BICRO je kao prvu mjeru rasterećenja gospodarstva odlučio obustaviti plaćanja svih zajmova do 31.12.2020. godine.

Obustava plaćanja se odnosi na sve nedospjele obveze (glavnicu i kamatu), dok je sva prethodno dospjela dugovanja potrebno uredno podmiriti.

Prema donesenoj odluci, do 31.12.2020. godine neće dospijevati niti kamata ni glavnica te se neće zaračunavati zatezna kamata.

Na nedospjelu glavnicu će se obračunavati redovna kamata i ista će se kod početka ponovne otplate raspodijeliti na ostatak otplatnog perioda.

Svim korisnicima zajmova (ESIF i zajmova za ruralni razvoj) će na mail biti poslana obavijest o odgodi otplate i obrazac „Pristanak na odgodu plaćanja“.

Svi poduzetnici koji su suglasni s predloženom odgodom otplate trebaju dostavljeni obrazac popuniti, potpisati/pečatiti i skeniran/uslikan dostaviti na mail adresu zajmovi@hamagbicro.hr, kako bi se njihov pristanak evidentirao u sustavu.

Mjera za obrtna sredstva

Od danas, 23.3.2020. godine, aktivirana je i druga mjera HAMAG BICRO. Radi se o programu za postojeći zajam za obrtna sredstva uz se smanjenu kamatnu stopu.

Novom mjerom omogućena je prijava na ESIF zajam za obrtna sredstva uz značajno manje dokumentacije i pripremljen obrazac Poslovnog plana kroz pitanja na dvije stranice, čime se značajno skraćuje vrijeme pripreme zahtjeva te omogućava jednostavnija i brža obrada.

Razlika u odnosu na dosadašnji Program ESIF Mikro zajmova za obrtna sredstva su i niže kamatne stope, duži poček i mogućnost podmirenja računa nastalih do 3 mjeseca prije zaprimanja zahtjeva za zajam.

Savjetujemo svima da se prije prijave na ESFI zajam za obrtna sredstva detaljno upoznaju s uvjetima novog Programa, prođu kroz reducirani popis tražene dokumentacije i preuzmu potrebne obrasce s naše web stranice. Više informacija o novom programu nalazi se ovdje.

Popis dokumentacije možete preuzeti OVDJE, dok obrazac Poslovnog plana kroz pitanja možete preuzeti OVDJE.

Obzirom na situaciju u kojoj je kretanje svima ograničeno, savjetujmo korištenje poveznice za on-line prijavu, gdje iz sigurnosti svog doma možete unijeti potrebne podatke i priložiti traženu dokumentaciju! Više informacija o on-line prijavi pronađite ovdje.