MINISTAR VRDOLJAK U SLUŽBENOM POSJETU MEĐIMURSKOJ ŽUPANIJI

MINISTAR VRDOLJAK U SLUŽBENOM POSJETU MEĐIMURSKOJ ŽUPANIJI

U srijedu, 31. srpnja 2013. godine, u službenom posjetu Međimurskoj županiji boravio je ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak. Glavni povod dolaska bio je potpisivanje ugovora o provedbi Programa jamstvenog fonda za prerađivačku industriju i inovacije u prerađivačkoj industriji za 2013. godinu u iznosu od 585.000,00 kn namijenjenih Međimurskoj županiji, čime će se osigurati jamstveni potencijal za realizaciju bankovnih kredita poduzetnika preko razvojnih agencija, a u svrhu:

–          financiranja ulaganja u materijalnu i nematerijalnu imovinu nastalu kao rezultat inovacije;
–          financiranja ulaganja u modernizaciju tehnološkog procesa;
–          za obrtna sredstva vezana uz modernizaciju tehnološkog procesa do maksimalno 500.000,00 kuna.


Pojedinosti o Programu i uvjetima jamstvenog fonda uskoro ćemo objaviti na našim internetskim stranicama u rubrici Natječaji.


Nakon potpisivanja ugovora, ministar je posjetio Čateks gdje je upoznat s vrlo lošom situacijom i teškoćama u poslovanju poduzeća koje će iduće godine proslaviti 140 godina rada. Uslijedio je susret s gospodarstvenicima, gradonačelnicima i načelnicima općina u Međimurskoj županiji, koji su predstavili aktualne probleme u najvažnijim sektorima, a ministar je najavio i natječaje za potporu  prerađivačkoj industriji u rujnu ove godine.