MEĐIMURSKIM AGENCIJAMA PROŠAO JOŠ JEDAN VELIKI EU PROJEKT

MEĐIMURSKIM AGENCIJAMA PROŠAO JOŠ JEDAN VELIKI EU PROJEKT

centra leuropeNa internetskim stranicama programa Interreg Središnja Europa objavljena je vijest kako je 50 projekata odobreno za sufinanciranje, od ukupno 210 prijavljenih na drugi poziv za dostavu projektnih prijedloga.

Jedan od odobrenih projekata je i projekt RURES – Promote the Sustainable Use of Renewable Resources and Energy Efficiency in Rural Regions (Poticanje održive upotrebe obnovljivih izvora i energetske učinkovitosti u ruralnim područjima) u kojem kao projektni partneri iz Hrvatske sudjeluju Regionalna razvojna agencija Međimurje REDEA d.o.o. i Međimurska energetska agencija d.o.o. Glavni je cilj navedenog projekta istražiti potencijale upotrebe obnovljivih izvora energije te povećati energetsku učinkovitost u ruralnim područjima koja imaju veliki potencijal za postizanje energetske autonomnosti.

Vodeći partner je Aufbauwerk Region iz Laipziga (Njemačka) dok ostali partneri dolaze iz Poljske, Slovenije, Mađarske, Češke i Hrvatske. Ukupni budžet projekta iznosi 2.467.197,50 eura od čega na hrvatske partnere otpada 430.805,00 eura. Od navedenog iznosa 85 % sredstava je sufinancirano iz programa Interreg Središnja Europa putem Europskog fonda za regionalni razvoj.

Predviđeno trajanje projekta iznosi 36 mjeseci, a njegova implementacija bi trebala započeti sredinom 2017. godine.