MEÐIMURSKA ŽUPANIJA NA SAJMU REAL VIENNA 2011

MEÐIMURSKA ŽUPANIJA NA SAJMU REAL VIENNA 2011

 

24. i 25. svibnja 2011. godine u Beču je održan sajam Real Vienna 2011 – jedan od najznačajnijih i najvećih europskih sajmova nekretnina i investicija, na kojem se potencijalnim ulagačima predstavljaju regije iz čitave Europe. Ove se godine po prvi put na sajmu predstavila i Međimurska županija i to s gospodarskim zonama u Čakovcu, Prelogu i Svetom Martinu na Muri.   


Međimurska županija na sajmu je nastupila zajedno s Varaždinskom, Krapinsko-zagorskom i Koprivničko-križevačkom županijom, a potencijalnim ulagačima predstavljeni su projekti gospodarskih zona u regiji, konkretnije mogućnosti ulaganja i otvaranja novih proizvodnih pogona. Ovo zajedničko predstavljanje organiziralo je poduzeće Poslovne zone d.o.o. iz Varaždina zajedno s Hrvatskom gospodarskom komorom – ŽK Varaždin.

Iako je sajam bio manji nego proteklih godina, predstavljanje sjeverozapadnih hrvatskih županija bilo je zapaženo, a obavljeno je i nekoliko razgovora s austrijskim investitorima. No, što je najvažnije, župani su na posebno organiziranom okruglom stolu predstavili naše gospodarske potencijale. Župan Međimurske županije Ivan Perhoč predstavio je gospodarske, povijesne i prirodne posebitosti Međimurja, naglasivši da uz tradicionalnu industriju imamo veliki neiskorišteni potencijal u turizmu te da na tome području od potencijalnih partnera i najviše očekujemo.

Župane je primio i veleposlanik Republike Hrvatske u Austriji nj.e. Gordan Bakota, koji je u jednosatnom razgovoru naglasio važnost uspostavljanja i promicanja gospodarskih kontakata, te prezentiranja mogućnosti ulaganja u Hrvatsku. Sjeverozapadna Hrvatska regija je u bliskom austrijskom susjedstvu, gdje su mnoge austrijska poduzeća već prisutna i imaju pozitivna iskustva, što su dobre osnove za daljnja ulaganja.