LIN RADIONICA – INOVATIVNA MREŽA PROIZVOĐAČA MAHUNARKI

LIN RADIONICA – INOVATIVNA MREŽA PROIZVOĐAČA MAHUNARKI

Izuzetno nam je zadovoljstvo pozvati vas na prvu radionicu Inovativne mreže proizvođača mahunarki (LIN) u organizaciji Javne ustanove za razvoj Međimurske županije REDEA.

Radionica će se održati 29. studenog 2019. godine s početkom u 9.00 sati u Tehnološko – inovacijskom centru Međimurje, Bana Josipa Jelačića 22 B, Čakovec (Centar znanja Međimurske županije).

Ova radionica provodi se u sklopu projekta “Transition paths to sustainable legume-based systems in Europe“ (akronim: TRUE) koji se sufinancira iz Programa Obzor 2020.

Naglasak radionice biti će na podizanju svijesti o važnosti mahunarki u promociji održive poljoprivrede te važnosti promocije mahunarki kao konkurentne poljoprivredne kulture Republike Hrvatske. Projektni tim će predstaviti jednu od aktivnosti projekta TRUE, a to je izrada Hrvatske studije slučaja “Mahunarke: njihova potencijalna uloga u poljoprivrednoj proizvodnji Hrvatske” kao i dosadašnje rezultate implementacije projekta.

Članove Inovativne mreže proizvođača mahunarki, odnosno, radnu skupinu čine predstavnici poljoprivredne i prehrambeno – prerađivačke industrije, predstavnici znanstvene zajednice, poljoprivrednih proizvođača te relevantnih lokalnih institucija.

Ciljevi radionice su:

  • Rezultate znanstvenih istraživanja kao i studije slučaja učiniti dostupnijima poljoprivrednim proizvođačima;
  • Definirati najznačajnije prednosti i nedostatke mahunarki kao poljoprivredne kulture u RH;
  • Definirati prepreke u proizvodnom i prerađivačkom sektoru proizvodnje mahunarki.

Sudjelovanje na konferenciji je BESPLATNO, ali zbog ograničenog broja mjesta neophodno se prijaviti na jedan od slijedećih načina: ONLINE prijavom, telefonom 040 395 586 ili putem elektroničke pošte nikola.blazon@redea.hr najkasnije do 27. studenog 2019. godine.

Poziv i program možete preuzeti OVDJE.