KOMPETENTNOST I RAZVOJ MSP

KOMPETENTNOST I RAZVOJ MSP

Na stranicama Europskih strukturnih i investicijskih fondova najavljen je natječaj „Kompetentnost i razvoj MSP“.

Navedeni natječaj ujedinjuje dva prethodno zatvorena natječaja: „Ulaganje u proizvodnu tehnologiju MSP“ i „Izgradnja proizvodnih kapaciteta MSP i ulaganje u opremu“.  Razlog zatvaranja prethodnih dvaju natječaja stoji u pojednostavljenju uvjeta natječaja i smanjenju projektne dokumentacije.

Za natječaj „Kompetentnost i razvoj MSP“ Ministarstvo poduzetništva i obrta održalo je 4. svibnja 2016. javnu raspravu. Javna rasprava održana je za nacrt poziva koji je tada bio je pod imenom „Ulaganje u proizvodne kapacitete MSP“.

Cilj Poziva je jačanje konkurentnosti MSP-ova stvaranjem i proširenjem kapaciteta za razvoj procesa, roba i usluga, održavanjem i povećanjem zaposlenosti, dodane vrijednosti, prodaje na inozemnim tržištima te usvajanjem novih tehnologija i rješenja.

Prihvatljivi prijavitelji su mali i srednji poduzetnici te obrtnici.

Najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti po pojedinom projektu iznosi 300.000,00 kuna, dok je najviši iznos koji se može dodijeliti po pojedinom projektu 30.000.000,00 kuna.

Prijave na natječaj primat će se od 1. lipnja 2016. godine. Detalje o natječaju i natječajnu dokumentaciju možete pronaći OVDJE.