JAVNI POZIV ZA PROJEKT UVOÐENJA I USAVRŠAVANJA CAD/CAM SUSTAVA U TEKSTILNOJ I KOŽARSKOJ INDUSTRIJI

JAVNI POZIV ZA PROJEKT UVOÐENJA I USAVRŠAVANJA CAD/CAM SUSTAVA U TEKSTILNOJ I KOŽARSKOJ INDUSTRIJI

02. listopada objavljen je Javni poziv Ministarstva gospodarstva namijenjen tekstilnoj, odjevnoj i kožarskoj industriji. Predmet Javnog poziva je dodjela bespovratnih financijskih sredstava kojima se sufinancira uvođenje i usavršavanje CAD/CAM sustava u tekstilnoj, odjevnoj i kožarskoj industriji Republike Hrvatske (dizajniranje, modeliranje i konstrukcija) u 2007. godini, a u cilju jačanja konkurentske sposobnosti i kvalitetnije i dugoročnije obrade tržišta.

Tekstilna, odjevna te obućarska industrija izrazito su izvozno orjentirane industrijske grane koje 90% kapaciteta zapošljavaju na izvoznim poslovima, pretežito poslovima dorade.

Kako je posljednjih godina njihova proizvodnja izložena snažnoj konkurenciji zemalja dalekog istoka, s kojom se, zbog niskih cijena, i na domaćem i na inozemnom tržištu sve teže nose, Ministarstvo predloženim Projektom želi povećati konkurentnost, te potaknuti prijelaz s poslova dorade na proizvodnju vlastitih proizvoda, što iziskuje značajno povećanje ulaganja u razvoj novih proizvoda, ulaganje u modernizaciju i primjenu suvremenih tehnologija te obrazovanje i usavršavanje.

Rok za podnošenje prijava za Javni poziv je 12.10.2007.

Dodatne informacije o Javnom pozivu i natječajnu dokumentaciju možete pronaći na web stranicama Ministarstva gospodarstva (http://kenny2.globalnet.hr/mingorp2.hr/default.aspx?id=1473)