JAČANJE POLJOPRIVREDNO – PREHRAMBENOG SEKTORA KROZ KRATKE OPSKRBNE LANCE

JAČANJE POLJOPRIVREDNO – PREHRAMBENOG SEKTORA KROZ KRATKE OPSKRBNE LANCE

Regionalna razvojna agencija Međimurje REDEA poziva Vas na radionicu „Jačanje poljoprivredno – prehrambenog sektora kroz kratke opskrbne lance“ koja se provodi u okviru projekta AgriShort. Ove godine uz specijaliziranu radionicu organizira se i Connect forum – mjesto susreta ugostitelja i poljoprivrednih proizvođača s ciljem povezivanja i stvaranja novih kanala prodaje i nabave.

Cjelodnevni program podijeljen je u dva dijela.

U prvome dijelu održat će se Connect forum na koji su pozvani ugostitelji, poljoprivredni proizvođači i svi zainteresirani sudionici. Osnovni cilj Connect foruma je povezivanje ugostitelja i poljoprivrednih proizvođača primjenom kratkih opskrbnih lanaca čime se ujedno razvija sektor proizvodnje hrane. Ove godine na Connect forumu najprije će se predstaviti ugostitelji te izraziti koje količine su im potrebne u kojem vremenskom periodu te koji su to proizvodi koje potražuju. Nakon predstavljanja ugostitelja održat će se B2B (Business-to-business) sastanci između ugostitelja i poljoprivrednih proizvođača gdje će biti prilike za uspostavu konkretne suradnje.

U drugom dijelu bit će održana specijalizirana radionica koja je namijenjena predstavnicima lokalne i regionalne samouprave, županijskim službama, LAG-ovima te poljoprivrednim proizvođačima. Na radionici će se održati tri predavanja. Prvo predavanje održat će jedan od najvećih stručnjaka kada je riječ o kratkim opskrbnim lancima, gospodin Mark Frederiks iz Nizozemske, pokretač niza uspješnih inicijativa. Drugi predavač je stručnjak iz područja sigurnosti hrane, gospodin Andrija Lesar iz Bioinstituta Čakovec te viša stručna savjetnica gospođa Nevenka Belak iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

 

Sudjelovanje na radionici i Connect forumu je BESPLATNO međutim zbog ograničenog broja mjesta neophodno je prijaviti se putem online obrasca:

Prijaviti se također možete putem mail adrese mateja.mihalic@redea.hr ili na broj telefona 040/395-586 najkasnije do 4. prosinca 2017. godine.

Poziv te dnevne inforamcije o događanju možete vidjeti i na Facebook stranici REDEA-e ovdje.

 

PROGRAM RADIONICE

 

CONNCET FORUM

8:45 – 9:00 Registracija sudionika Connect Foruma

9:00 – 9:15 Uvodna riječ – Valentina Hažić, voditeljica Odjela za ruralni razvoj, REDEA d.o.o.

9:15 – 10:00 Predstavljanje ugostitelja

10:00 – 11:15 B2B sastanci

11:15 – 11:30 Pauza za kavu

SPECIJALIZIRANA RADIONICA – JAČANJE POLJOPRIVREDNO – PREHRAMBENOG SEKTORA KROZ KRATKE OPSKRBNE LANCE

11:30 – 13:00 Local2local – uvid u kratke opskrbne lance 1.DIO, Mark Frederiks, Amped B.V.

13:00 – 13:30 RUČAK

13:30 – 14:30 Local2local – uvid u kratke opskrbne lance 2.DIO, Mark Frederiks, Amped B.V.

14:30 – 15:00 Zahtjevi za zdravstvenu ispravnost hrane, Andrija Lesar, mag.spec., Bioinstitut d.o.o.

15:00 – 15:15 Želim pokrenuti vlastiti posao! Postupak samozapošljavanja i izrada poslovnog plana, Nevenka Belak, Hrvatski zavod za zapošljavanje