IZMJENE TURISTIČKIH PRAVILNIKA NA JAVNOJ RASPRAVI

IZMJENE TURISTIČKIH PRAVILNIKA NA JAVNOJ RASPRAVI

Ministarstvo turizma objavilo je prijedloge izmjena i dopuna četiri pravilnika u svrhu unapređenja poslovanja smještajne ponude u turističkom sektoru.
Pravilnici koji su stavljeni na javno savjetovanje, a koje je otvoreno od 2.2.2016. do 1.3.2016. godine, nalaze se u nastavku:

1.)    Javno savjetovanje o Pravilniku o razvrstavanju, kategorizaciji i posebnim standardima ugostiteljskih objekata iz skupine Hoteli kojem možete pristupiti OVDJE.

2.)    Javno savjetovanje o Pravilniku o razvrstavanju i kategorizaciji ugostiteljskih objekata iz skupine kampovi kojem možete pristupiti OVDJE.

3.)    Javno savjetovanje o Pravilniku o razvrstavanju i kategorizaciji ugostiteljskih objekata iz skupine ostali ugostiteljski objekti za smještaj kojem možete pristupiti OVDJE.

4.)  Javno savjetovanje o Pravilniku o razvrstavanju i kategorizaciji objekata u kojima se pružaju ugostiteljske usluge na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu kojem možete pristupiti OVDJE.

Cilj javnog savjetovanja je ukloniti one prepreke koje još uvijek postoje u poslovanju, a koje u praksi koče razvoj i/ili unapređenje kvalitete proizvoda ili usluge te na taj način olakšati djelatnost turističkim radnicima i prilagođavanje tržišnim potrebama.

Nadalje u Narodnim Novinama 9/16 izašao je novi Pravilnik o razvrstavanju i kategorizaciji objekta u kojima se pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu. Pravilniku možete pristupiti na slijedećoj POVEZNICI.