ISTRAŽIVANJE INOVACIJSKOG POTENCIJALA MEĐIMURSKE I KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE

ISTRAŽIVANJE INOVACIJSKOG POTENCIJALA MEĐIMURSKE I KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE

Ekonomski Institut, Zagreb po nalogu i za potrebe Tehnološkog-inovacijskog Centra Međimurje d.o.o u okviru projekta „I3CT Crossborder Clustering“ početkom rujna počeo je provoditi „Istraživanje inovacijskog potencijala hrvatskih pograničnih regija – Međimurske županije i Koprivničko-križevačke županije‟.

 
U okviru dijela istraživanja kojemu je cilj ocijeniti inovacijski potencijal Međimurske županije i Koprivničko-križevačke županije stručnjaci Ekonomskog instituta provest će anketu među poduzećima unutar metaloprerađivačkog sektora kao i sektora informacijsko-komunikacijskih tehnologija. Uz druge relevantne podatke, rezultati ove ankete trebali bi omogućiti izradu prijedloga za unapređenje i poboljšanje institucionalnih uvjeta za poduzimanje inventivnih i inovativnih projekata u poslovnom sektoru u navedenim županijama. Rezultati će biti korišteni i za daljnju razradu projekata podrške poduzećima iz metaloprerađivačkog sektora i sektora informacijsko-komunikacijskih tehnologija koji će biti prijavljeni na financiranje iz strukturnih fondova Europske unije.
Provoditelji istraživanja će kontaktirati tvrtke za koje procijene da imaju značajan inovativni potencijal kako bi ih zamolili za sudjelovanje u istraživanju. Intervjui s istraživačima koji rade na projektu odvijat će se u razdoblju od 24. rujna do 12. listopada. Dio preporuka koje se dobiju u intervjuima poslužit će kao temelj za pokretanje inicijativa za omogućavanje lakšeg i kvalitetnije poslovanja tvrtkama iz spomenutih sektora.
Više informacija o projektu I3CT Crossborder clustering dostupno je na internetskim stranicama projekta:www.i3ct.net
Više informacija o istraživanju inovacijskog potencijala moguće je dobiti od osoba odgovornih za provedbu istraživanja:
  
Ivan Plačko, voditelj projekta I3CT Crossborder Clustering
poslovni direktor, Tehnološko-inovacijski centar Međimurje
+385 (0)99 212 0581
www.ticm.hr
 
dr.sc. Zoran Aralica, voditelj istraživačkog tima
viši znanstveni suradnik, Ekonomski institut, Zagreb
+ 385 (0)1 2362 218
www.eizg.hr