ISPLATA PRVE RATE IZRAVNIH PLAĆANJA

ISPLATA PRVE RATE IZRAVNIH PLAĆANJA

Isplata prve rate izravnih plaćanja poljoprivrednicima u ukupnom iznosu od 1,5 milijardi kuna, započeti će 15. veljače 2019. godine.

Bit će isplaćena sredstva obračunata po površini poljoprivrednog zemljišta i to za osnovno, zeleno i preraspodijeljeno plaćanje. Također, isplatit će se i proizvodno vezane potpore za: krave u proizvodnji mlijeka, krave dojilje, ovce i koze, voće, povrće, šećernu repu i krmno proteinske usjeve. Dodatna potpora u iznosu od 43,6 milijuna kuna namijenjena je mladim poljoprivrednicima, dok će 127,4 milijuna kuna potpora male vrijednosti biti isplaćeno za maslinovo ulje, duhan, mliječne krave, rasplodne krmače te očuvanje izvornih i zaštićenih kultivara.

U ožujku kreće isplata prve rate od  400 milijuna kuna poljoprivrednicima čija se gospodarstva nalaze u područjima s prirodnim ograničenjima ili ostalim posebnim ograničenjima  (Mjera 13).

U drugoj rati izravnih plaćanja, koja će započeti u travnju a uključujući poravnanja završiti će do 30.6.2019. godine te će biti isplaćeno 870 milijuna kuna.

Više informacija možete vidjeti OVDJE.