ISPLAĆENO 72,8 MILIJUNA KUNA ZA PROGRAME NACIONALNIH POTPORA U STOČARSTVU

ISPLAĆENO 72,8 MILIJUNA KUNA ZA PROGRAME NACIONALNIH POTPORA U STOČARSTVU

Agencija za plaćanja u posljednjih je mjesec dana korisnicima za mjere u stočarstvu isplatila 72,8  milijuna kuna, u skladu s rezultatima obrade zahtjeva koje je provela Hrvatska poljoprivredna agencija. Ukupno je 7.345 poljoprivrednika dobilo potporu.

U okviru Programa potpore proizvođačima radi obnove narušenog proizvodnog potencijala u sektoru govedarstva Agencija je isplatila ukupno 65 milijuna kuna i to:  za potporu kupovini steonih junica isplaćeno je oko 20 milijuna kuna za ukupno 669 korisnika pri čemu je maksimalni iznos potpore po grlu u ovoj potpori 10.000 kuna, a maksimalni iznos potpore po korisniku 30.000 kuna. Potpora se može dobiti za kupnju maksimalno 3 grla.

Za potporu za gubitak prihoda u uzgoju rasplodnih junica isplaćeno je ukupno 45 milijuna za 6.566 korisnika. Sukladno raspoloživoj nacionalnoj financijskoj omotnici isplaćeno je po svakom grlu 2.015,45 kn za ukupno 22.321 prihvatljivo grlo.

Proizvođači se mogu prijaviti za predviđena nacionalna sredstva i u sljedećem razdoblju i to izravno Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Više informacija OVDJE.